~ The Fallen series ~    
Lauren Kate
 
Fallen  Torment  Passion  Rapture
 
Del 1 i Fallen serien finns redan ute på bloggen och kan hittas i arkivet för juni månad! Vi hoppar direkt till resterande böcker som är ytterligare 3 böcker som kommer att ta oss till sanningen bakom Luce och Daniels kärleksförbannelse.
 
 
2. Torment
Torment Luce och Daniel har lyckats rymma från skolan med livet på linan efter den mörka striden mot skuggorna på skolans kyrkogård. För att skydda Luce från att skuggorna ska döda henne lämnar Daniel Luce på en skola i Kaliforniens kust för speciellt begåvade ungdomar, halvänglarna Nephilim. 
 
På skolan får Luce lära sig mer om skuggorna och deras historia. Luce introduceras till en helt ny värld med mörk bakgrund men ju mer hon lär sig börjar Luce misstänka att Daniel inte talar hela sanningen. Det är något Daniel döljer för henne, något som har med hennes förflutna att göra. Är Luce och Daniel verkligen menade för varandra eller är Luces öde med någon annan egentligen?
 
Boken får: ♥♥♥
 
 
3. Passion
PassionFörevigt måste alltid ha ett pris. Luce skulle göra allt för Daniel, till och med dö. Det har hon gjort, om och om igen i evighet. För att ta reda på varför deras tragiska kärlek krossar deras hjärtan väljer Luce att åka tillbaka i tiden för att vittna deras första bemötande, för att se vad det var som gick snett och ledde till deras öde idag.
 
Daniel jagar fördjärvt efter Luce när hon reser genom tiderna för att bryta deras förbannelse. Daniel har fått leva med att se sin kärlek dö i millenier, bära på den smärtan tills Luce hittar honom igen i ett nytt liv och sedan återleva det om igen. Daniel klarar det men inte länge till, kommer Luce vilja bryta förbannelsen och glömma deras kärlek för alltid?
 
Boken får: ♥♥
 
 
4. Rapture
RaptureLuce var menat för någon annan. Ett krig har mörknat himlen med vingar och Lucifer är efter för att förgöra Luce och Daniels liv. Daniel vill göra allt för att skydda Luce men att kriga mot de mröka krafterna och vinna ger konsekvenser. Kommer Daniel klara av att återvända till det liv han haft där han varje gång måste bevittna Luces död varje gång de finner varandra? Eller ska de kapitulera och avsluta förbannelsen tillsammans?
 
Allting har hela tiden handlat om Luce, deras förbannelse och öde för hon var menad för någon annan. Nu är den personen tillbaka och redo att ta tillbaka henne hur mycket det än kommer att kosta. Hundra änglar, tusen eller hela världen. Luce inser att det är bara hon som kan välja sida och få kriget att sluta, få stopp på den eviga förbannelsen över Daniel och henne. Det är dags att sätta ner foten.
 
Boken får: ♥♥♥♥
 
 


En bedårande serie som sträcker sig i långa mil för mig! Kan man tänka sig att den var så fängslande att jag åkte ända till USA för att få tag på bok tre Passion. Nej jag skojar, fast inte om det där med att jag åkte till USA och köpte den för det gjorde jag. Jag hade vägarna förbi och ville plocka upp den där. Minns inte riktigt om det var så att den just hade just släppts ut där när jag var på väg dit... Något sånt var det. Plockade hem rätt många andra tunga böcker på samma resa. Hela min handbagage bestod av böcker. Undrar vad security på flygplatserna trodde om mig. Att bära på 4 hard cover tunga böcker på ryggen var inte lätt det!
 
Serien har en väldigt mörk och dammig klang i sig. En fängslande serie som har många dolda hemligheter och till slut avslöjas verligen allt. Vi får veta sanningen bakom förbannelsen och vad det var som orsakade det. En väldigt hjärtkorssande kärlekshistoria. Tragiskt för Daniel som får stå ut med det varje gång men det har också sin förklaring. Stackars kille som egentligen inte förtjänar den biten. Kan nästan tycka att Luce kom undan lite med sin del av förbannelsen. Trist däremot att hon dödar varje person hon väljer att kyssa, bortsett från Daniel då som gör att hon själv dör istället. Facebook: Luce har lagt till i sin tidsjinje den långt innan du föddes är i ett komplicerat färhållande med Daniel.
 
Det är inte värst mycket fokus på miljön så det är väldigt enkelt att måla upp miljöerna. I bok 3 sker drastiska miljöbyten som var otroligt väldigt intressant att läsa! Undrar verkligen vad författarens anledningar var bakom varje miljöbyte. 
 
Eftersom det inte var en så stor fokus på miljön och dess detaljer lades mycket mer fokus på sido-karaktärerna (undantag bok 3). Jag ♥ dem! Det är inte ofta jag brukar bry mig om dem med de är ju viktiga förstås! I detta fall var de hur roliga som helst med sina diversa perosnligheter lyfter de upp stämningen otroligt mycket. En väldigt skön paus kan man nästan kalla dem som eftersom att följa Luce och Daniels resa kan vara en aningen tung och tröttsam. De är som små kommentatorer i bakgrunden dock samtidigt med i spelet.
 
Hela serien får i sin helhet: ♥♥♥½
 
Finns ute i alla format men tills vidare bara på engelska. Däremot kan man köpa den på spanska, norska och tyska om man vill. Har man inte fått nog av serien finns en extra utgåva med extra material som heter Fallen in love. 
 
 
 
angel, cam, curse, daniel, death, fallen, kate, lauren, love, luce, passion, rapture, satan, series, torment,

Kommentera

Publiceras ej