The House of Night series     
P.C Cast & Kristin Cast
Marked  Betrayed  Chosen  Untamed  Hunted  Tempted  Burned  Awakened  Destined  Hidden  Revealed
 
 

Ah, här har vi det, första fullständiga serien som recensieras alla på samma gång! En serie som jag nappade upp första året på gymnasiet. Jag ska vara ärlig och erkänna att jag inte har läst hela serien (vem orkar?!). Jag minns inte heller vart jag slutade. Kan gissa på att det måste ha varit på Tempted.
 
 
 
1. Marked
 
Zoey Redbird faller sjuk i skolan och samma dag får hon veta att hon är i processen att bli den vampyr hon var född till. För att kunna överleva måste Zoey klara tranformationen, något som ingen kan bestämma över. 
 
Zoey måste byta livsstil och börjar i en internatskola för vampyrer som är aktiv under natten. Skolans egen rektor lovar att ta hand om Zoey som handledare. I skolan stöter Zoey på skolans elit grupp som hon vet kommer att göra för att utnyttja hennes mystiska och starka krafter till sin fördel. De sällsynta krafterna som endast en ledare utvecklar oroar Zoey, har hon ett öde som ledare eller är hon en annorlunda vampyr? Så många vill komma åt hennes krafter och Zoey vet inte hur hon ska hantera sin nya livsstil och samtidigt försöka acceptera sin potentiella nya roll. Ingenting är säkert och Zoey måste överlever sin transformation först.
 
Boken får: ♥♥♥♥♥
 
 

2. Betrayed
 
Zoey har äntligen vant sig med sitt nya liv på internatskolan och kampen om att vänja sig med de växande krafterna stökar till livet för Zoey. Som den nya ledaren för skolans elitklubb leder Zoey med sin bästa förmåga gruppen med hjälp av sina bästa vänner.
 
Mystiska ungdomsdöd utanför vampyrskolan börjar alla peka på skolan. Mysteriet börjar jaga efter Zoeys mänskliga nära och kära och Zoey måste ta reda på vem eller vilka det är som ställer till med problem. Inte nog med det måste Zoey även hanskas med inte en utan två pojkvänner. 
 
Boken får: ♥♥♥♥
 
 
 
3. Chosen
 
Mörka krafter börjar sprida i vampyrskolan. Efter att ha forlorat sin bästa vän Steve Rae som blivit något helt annat än vampyr, vet Zoey inte hur hon ska hjälpa henne och hela situationen. De nya upptäckterna om Steve Raes livsform måste hållas hemligt från skolan och Zoey måste samtidigt lösa problemen i skolan.
 
Skolan har vänts upp och ner. Vänner har blivit fiender och fiender har blivit vänner. Problem i skolan är inte det enda Zoey måste jonglera med. Nu har Zoey helt plötsligt nappat åt sig ytterligare en pojkvän och det summeras till tre pojkvänner som Zoey måste reda ut. Livet är inte lugnt för Zoey längre.
 
Boken får: ♥♥♥
 
 
 
 
4. Untamed
 
Zoeys liv har vänt 180 grader. Från att ha vänner till att vara en ensamvarg, tre pojkvänner till ingen och den högsta vampyren Neferat har deklarerat krig. Något som Zoey innerst inne vet är fel men vem kommer att lyssna på Zoey nu när ingen vill veta av henne?
 
Flera mörka hemligheter grävs upp och hotar alla. Zoeys öde som den valde och nya ledare sätts på prov, lika så lojalitet hos alla. 
 
Boken får: ♥♥♥
 
 
 
5. Hunted
 
Zoey har lyckats avslöja Neferets hemliga arme the red fledglings. Samtidigt har Neferet lyckats återuppväcka den onda vampyrer Kalona som nu har hela skolan runt sitt lillfinger. Allt han är ute efter och vill ha är Zoey. 
 
Tillsammans med hennes nya vänner och sin bästa vän Steve Rae gömmer de sig i Tulsas underjordiska tunnlar för att skydda sig själva från Kalonas hot. Zoey får då tid att hantera situationen med sitt ex Erik men Zoey kan inte glömma Stark, bågskyttaren som dog i Zoeys armar. 
 
Boken får: ♥♥♥
 
 
 
6. Tempted
 
Problemen slutar inte för Zoey, även om hon är ledare i träning och hela hennes grupp av vänner får inte ett undantag. Att jonglera tre killar i luften läggs till på Zoeys tallrik men ytterligare en krigar introduceras i Zoeys liv. Han känner av Zoeys känslor, något som skrämmer Zoey. 
 
Afrodites syner varnar Zoey om att hålla sig borta från Kalona och hans mörka fasoner. Synerna visar även att Zoey är den enda som kan stoppa Kalona. För att göra det måste Zoey samla all mod och konfrontera honom, avsluta hans planer en gång för alla.
 
Boken får: ♥♥♥ 
 
 
 
7. Burned
 
Zoey är den yngste ledaren någonsin i vamyrhistorien och varken levande eller död-levande är Zoey den enda som kan stoppa Neferet från att återuppleva odödliga varelser och ta över världen. För att kunna stoppa Neferet måste Steve Rae hjälpa Zoey eftersom hon själv vet mer om hur det är att vara död. För att kunna rädda och hjälpa Zoey måste Steve Rae hämta tillbaka henne från underjorden. Det kommer att inte bli lika lätt som man tror och Steve Rae måste avslöja några av sina hemligheter för att lyckas.
 
 
 
8. Awakened
 
Kalona har misslyckats med att döda Zoey och Neferet har bestämt sig för att avsluta uppdraget själv en gång för alla. Efter att ha återvänt till skolan och tillbaka i sin position på skolan börjar Neferet planera sin hämd mot Zoey
 
Zoey har tagits in hos drottning Sgiach på the isle of skye och tränas till att ta över hennes position. Efter att ha förlorat sin mänskliga vän Heath är Zoey inte den samma igen, lika så relationen till hennes gamle krigare Stark. Zoey ser ingen giltig anledning till att återvända till Tulsa när det inte finns något kvar att återvända till.
 
Steve Rae och Rephaim hanskas med deras egen relation som kompliceras då han inte vill använda vapnet mot henne. Men han har inget val när han vet att alla kommer vara emot deras relation, inklusive Zoey. Ska han lyssna på sitt hjärta eller sin far?
 
 
 
9. Destined
 
Zoey är tillbaka där hon hör hemma i tillsammans med hennes skyddsängel Stark vid hennes sida. Kampen om att sänka Neferat kompliceras när de högre makterna inte ser Neferat för den hon verkligen är. 
 
Kalona har släppt Rephaime och tack vare Nyxs gåva har Rephaime blivit människa. Nu kan han och Steve Rae äntligen vara tillsammans, bara om han väljer att inte följa sin pappas fotspår.
 
Lugnet har inte svept över skolan. En ny form stiger in på skolan, Auroxen som är oemotståndlig stilig och omjöligtvis en människa. Zoey vet mycket väl att han är en produkt av Neferets fasoner men Zoey ser att det fortfarande finns hopp och ett litet strå av mänsklighet inom honom, inte bara det så känner Zoey igen honom.
 
Zoey måste agera snabbt för att avslöja Neferat innan hon hinner tysta alla en gång för alla.
  
 
 
10. Hidden
 
Zoey har fått sin vilja igenom och Neferat har äntligen avslöjats för de högre makterna. Neferat är inte klar ännu utan med ett sista slag som hotar alla.
 
Med kaoset spridd på skolan måste alla samarbeta för att återfå kontroll. Zoey börjar tro att hon har tappat sinner och gått i väggen efter att hon bevittnat något chockerande. Något som hon inte kan förklara, varken för sina vänner eller sig själv. Kan det vara möjligt att Heath har återvänt i en anna form? Kan det vara svaret till varför Zoey känner nyfikenheten mot Aurox, även om hon vet att han är farlig? Om hon har fel kan det förgöra alla och hota alla hennes nära och käras existens. 
 
 
11. Revealed
 
Neferat sitter inte stilla efter att ha blivit avslöjad. Hennes väg mot total förgörelse involverar människornas värld och allting skylls på skolan. Zoey gör allt för att en gång för alla verkligen stoppa Neferat men kommer Zoey lyckas innan Neferats hämd exploderar? Eller kommer någon annan ta ansvaret från Zoey?
 
 
 
* 15 minuter paus *
 
 
Lova att inte bli förvånad, serien är inte avslutad ännu. Bok #12 sägs komma ut någon gång nästa år 2014. Rykten går runt om att serien kommer att avslutas vid 15 sträcket så ytterligare 4 böcker, 3 på gång, ska släppas innan det är helt över. Personligen så avskyr jag inte serien utan snarare bara irriterad över storyn. Jag tappade intresset totalt efter vad det verkar som Tempted. Dem som lyckats hålla ut till bok 11, *apploder*. Jag beundrar er styrka och utålighet. 
 
Serien började som alla andra bra serier, bra progress och utveckling men sedan så började allting gå ur bana. Saker blev löjliga och helt konstiga. Ointressant och helt enkelt inte kul alls att läsa. Karaktärerna beteer sig nästan som barnungar i vissa fall och situationerna får det att låta som om de är superhjältar. 
 
Analyserar vi grunden på historien ser vi att Zoey spelar den typiska Messiah rollen. Hon är den utvalde som ska rädda hela hennes värld från undergång. Det temat är vanligen använd men i den värld som författarna placerat in temat i, jag skakar på huvudet. Det fungerade i början men till slut blev det bara löjligt. Nu vet jag inte exact hur serien har utvecklats efter Temtped. Den kan ha blivit bättre två böcker efter Tempted men nej jag klarar inte det.
 
Om någon vill anta utmaningen och läsa hela serien så finns den också översatt på svenska!
 
 
Serien får i sin helhet: ♥♥♥
YA, betrayal, cast, chosenone, commitment, leader, love, pc, teen, vampire, zoey,

Kommentera

Publiceras ej