~  The Revenants series  ~    
- Amy Plum -
 

En smått annorlunda serie som utspelar sig i hjärtat av Paris! Vi får följa med huvudkaraktärerna i en inofficiell rundtur runt några av Paris kulturella platser men även andra mindre sedda gator som bringer en mytiskt känsla. Vi får träffa Kate Mercier som är född i USA men har flyttat till Paris med sin storasyster Georgia för att bo med sina mor/farföräldrar efter deras föräldrar dött i en olycka. Georgia lyckas anpassa sig fint med det nya livet i Paris, hon träffar vänner, festar på nätterna och är en super snäll och omtänksam storasyster till Kate. Kate är inte lika utåtriktad som Georigia utan föredrar att stanna hemma och läsa böcker. Sorg och gamla minnen av föräldrarna hindrar Kate från att gå vidare med sitt liv. När Kate en dag träffar Vincent vet hon inte att hennes liv kommer att förändras för alltid. Vincent är inte mänsklig men ska hon följa sitt hjärta?
 
 
 
 1. Die for me
 
Kate har spenderat sina dagar inne på sitt rum med näsan i sina böcker sedan hon flyttade till Paris nästan ett år tillbaka. Georia och mor/farmor börjar bli oroliga över att Kate inte vill gå vidare och inser inte att hon inte ser en gnista i livet längre. Georiga tar med Kate på sina utgångar på kvällen men Kate känner sig inte hemma i den dånande miljön. Kate uppmanas att promenera runt gatorna och utforska Paris gator istället eller sitta i caféer och läsa, bara hon kommer ut bland folk vädjer familjen.
 
Kate hittar sitt favorit kafé med den bästa varmchokladen hon någonsin druckit. Där spenderar timmar och läser varje dag. En eftermiddag ser hon Vincent sitta längre bort i kaféet. Hon känner hur intresset hela tiden dras mot honom och hur deras blickar låses fast i vissa stunder. Hon fortsätter se honom flera gånger när hon kommer in för sina dagliga läsrutiner och för den varma chokladen.
 
En dag faller markisen och där Kate råkar sitta. Innan hon hunnit blinka eller känna smärta har hon räddats av Vincent. Mer av honom ser hon inte igen förrän en natt när Kate råkar se Vincent hoppa från en bro för att rädda någon. Intill händelsen ser hon ett gäng bråka med svärdar. Kate förstår ingenting och chockas av det hon sett. När Vincents gäng konfronterar Kate och förklarar för henne vad de är för något inser Kate att världen inte är så som alla tror utan att det är något mycket mer än bara människor som vandrar runt på gatorna.
 
 
Boken får: ♥♥♥♥
 
 
 
  2. Until I die
 
Kate och Vincent kan äntligen få vara med varandra utan hinder men de trotsar ett stort problem som kan hota deras relation till varandra. Hur ska de kunna vara tillsammans för alltid om Vincent måste trotsa sin natur där han måste offra sig själv för att rädda andra? Kate ville inte att Vincent ska behöva gå emot sin egen natur men att se någon man älskar dö och offra sig själv för någon annan är något Kate inte klarar av. 
 
Med det nya kriget bland revenanterna i rörelse visar sig en oväntad fiende finnas i nära kretsar och Vincent har blivit ett mål för denne att förgöra. Kate och Vincent försöker göra allt för att komma på en lösning för att hålla deras relation vid liv, rusta upp sin armé och hitta den mystiske fienden. 
 
 
Boken får: ♥♥♥
 
 
 
  3. If I should die
 
Vincent är borta men Kate ger inte upp hoppet och tror att innerst inne finns han kvar någonstans. Hon vägrar förlora någon viktig i hennes liv igen och vill göra allt hon kan för att hitta en väg och rädda Vincent samtidigt som reventanterna fortsätter kampen mot finderna som vill ta över världen och utrota människoarten. Deras plan är att förgöra människorna, få bort de svaga och låta revenanterna, den odödliga arten, regera världen. 
 
Kate beger sig på en historisk och riskfylld äventyr efter reventanternas ursprung för att kunna rädda Vincent. Med hjälp av hennes mor/farfar och en nästan utrotad art av healare letar de sig djupt i grottor och böcker för att hitta svaret till att återuppliva lik. Revenant gänget på andra sidan försöker förutspå fiendens drag för att hindra dem från att få händerna över The Champions krafter. Något säger att Vincent inte är The Champion och gänget utnyttjar den tiden för att planera sina attacker. Stegen är inte enkla och flera hemligheter grävs upp mot ytan. Kriget är redo att börja.
 
 
Boken får: ♥♥♥♥
 
 

Kanske inte den mest dirketa galanta serien jag läst men den var rätt underhållande att läsa och jag älskar den franska inbakningen. Det är så himla vanligt att allting utspelar sig i USA att våra visioner och bilder är baserade på den amerikanska kulturen. Som tur så visar sig inte Kate och hennes familj dra sig tillbaka till USA men man får snabbt och kort se en glimt av hennes gamla liv i USA i tredje och sista boken. 
 
Fantastiskt fina omslag på serien! Det måste man ge guldstjärnor till. Älskar personligen Die for her omslaget. Genialisk och vackert. Helt rätt helt enkelt.
 
Det som inte var lika bra har lite med historien att göra och vissa delmoment i den. Första boken var helt och hållet fänglsande med en introduktion till ett helt ny tema, revenanter, Paris miljön och .... ehhh? Man kommer aldrig riktigt på den tredje punkten...
 
Hur som helst var karaktärerna inte rätt väl unika, några mer än de andra. Kate måste väl vara lite av den vanliga typen. Den som är lugn, inåtriktiad som till slut slutar upp med den som är på mest riskfyllda äventyr. Georgia råkade bara komma med, även om hon är den mer festliga typen som råkar bli offret av riskäventyren. Georigia var ändå en helt vanlig typ men det var en sak om henne som störde mig riktigt mycket. I bok ett målades hon upp som en snutta "bipolar" typ. Då menar jag med att hon är en festlig typ av sig som mår bra av att vara bland folk. Hon går på fester och har inte alls något emot att behöva dra med sin lillasyster om nätterna. Det konstiga är att hon tvingar sina vänner som inte går med ut på dansgolvet att underhålla Kate vid bordet. Visar det sig att Kate inte har haft det roligt eller att hon känt sig obekväm kommer Georgia bli rasande... Är det logiskt alls? Det är inte realistisk alls, inte en gnutta.
 
Vincent är så lovelydovely, ser inga direkta brister om honom och tillsammans med det paketet har vi Jules som har sin egen lilla speciella roll i Kates liv (Kates hemliga beundrare). Jean-Baptiste, ledaren för revenant gänget tillsammans med 3-4 andra som håller Paris gator i schack ifrån mystiska och onaturliga dödsfall, inget speciellt med dem. De drev fram historien men deras individuella karaktärer stod inte ut alls, de gick för mycket ihop med varandra. Inga unika färger i den blandningen.
 
Jag gillade den första boken Die for me, bra introduktioner och miljöer som skickar in läsaren i en fartfylld äventyr men tyckte grymt mycket mindre om den andra Until I Die som bara var en helt smörja av smält smör och salt på toppen. Tredje boken If I should Die var helt okej men inte lika imponerande som den första. Fler historiska svar var däremot väldigt fängslande att läsa och ett bra arbete från författaren som lyckats komma på och bearbetat den informationen. Bra gundarbete helt enkelt. Twisten vid slutet var kanske inte den mest ideala för läsare som mig men det gav det enda svaret som finns för Kate och Vincents problem. Hatade den i stort sätt. Wihoo...
 
Vill gärna doppa tån i Die for her som är en sidobok för serien. Där får man följa Jules perspektiv av en kort bit av historien. Vi får se hur han innerst inne känner för Kate och de val han ställs mot.
 
Serien får i sin helhet: ♥♥♥♥
 
 
amy, art, blue, france, kate, love, orange, paris, plum, red, sacrifice, starcrossed, vincent,

Kommentera

Publiceras ej