Långt bak i juli postade jag ett inlägg där jag visade att jag köpte den här boken. Efter att ha läst klart den, kort efter köpet, kommer recensionen till den nu! 
 
 
 
 The secret of Elle and Micha - Jessica Sorensen
(The secret #1)
 
Ella och Micha har varit bästa vänner sen dem var små och inget har kunnat komma emellan dem. De har vuxit upp i ett tufft samhälle där våld, droger och alkohol är en vardag. Tuffa som dem är håller inte allting hela tiden. Ella klarar inte av sitt tuffa liv längre. Med en galen mamma och en alkoholberoende och sorgen pappa väljer Ella att ge sig av och glömma hela sitt liv för att gå vidare. Lämna allt, även Micha som betyder världen för henne.
 
Ella har varit borta i flera månader och Micha har inte slösat sin tid på att vänta utan letat och ringt runt för att hitta sin bästa vän. När Ella en dag återvänder förstenas Micha av chock. Ella ser inte ut som sig själv längre och beteer sig annorlunda. Djupt inne vet Micha att den gamla Ella finns kvar och han tar upp utmaningen att vinna tillbaka sin bästa vän till varje pris. Även om det betyder att hemligheten som fick Ella att rymma iväg flera månader sedan måste komma fram.
 
 
Jag gillade karaktärerna jätte mycket! Micha var lite för beroende, galen kär i Ella men att sin bästa kompis en dag försvinner och inte hör av sig kan jag förstå Micha och sin obsessivness. Han är en bra kille, inte en badboy på något vis som begår grova brott eller förstör samhället. 
 
Ella är lika så men hennes vilja är stark och hon har lyckats hålla sitt gamla liv helt hemligt från sin rumskompis som har en helt annan bild av henne och hur hennes bakgrund kan vara. Hon har en häftig tunga men tack vare Micha går det inte åt stupet helt och hållet med den munnen. 
 
Jessica Sorensen beskriver alltså sina karaktärer rätt bra! Det var väldigt enkelt att måla upp bilden av dem och deras miljö också! Jag kunde enkelt se hur samhället var, hur realsitiskt det även är. I en beskrivning av Ellas rumskompis uppväxtsmiljö kan man enkelt göra en jämföring i hur uppväxterna kan skilja sig beroende på pengar. Inte mycket tyngd läggs på det utan det är en bra jämförelse punkt som kan diskuteras. 
 
Om vi kommer till den sektionen där jag alltid brukar hitta något som irriterar mig eller det jag inte riktigt kan begripa. Det var inte mycket, en pytte liten bit som har med omslaget att göra faktiskt. Så skulle det inte vara om jag hade köpt ett annat omslag. Då kör vi!
 
 
 
Det här är det omslag jag köpte från affären. Tittar vi noga på det, inte svårt att missa, ser vi en kille och tjej. Struntar vi i vad de ska precis göra så ser vi att killen som förmodligen är Micha är svarthårig och Ella är blond.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tittar vi närmare på texten, en liten bit in i boken (~s.26), ser vi en mening som fick mig att börja undra lite...
 
Hur går karaktärsbeskrivningen ihop med omslaget? Vad hände i omslagsdesign avdelningen den dagen? Tvek, tvek. 
 
Samma "hår" problem slog mig då det rätt ofta skrivs att Ellas hår är auburnfärgad... Vilket är en mix av brun, röd och lite gul, men hon är blond på omslaget...
 
Så var det en sista grej också. Jag vet att jag är slö i huvudet ibland men, vad var hemligheten? Vilken av dem var det om man säger så... Kopplade inte ihop det helt riktigt.
 
 
Så då har vi den biten avbetad! Boken ligger på omkring 309 sidor beroende på vilken upplaga man väljer att köpa. Den ingår i en serie vars andra bok också finns ute. Lästes på engelska självklart, tror inte att en svensk översättning finns tillgänglig. 
 
 
Boken får: ♥♥♥♥
 
 
 
 
college, ella, jessica, life, love, micha, secrets, sorensen,

Kommentera

Publiceras ej