Air (Akasha #2) - Terra Harmony
 
Kaitlyn har räddats från Shawns fångenskap men bärandes på en hemlighet kan inte tystas länge förrän det blir synligt för blotta ögat för bröderna.
 
Kaitlyn har blivit gravid men vet inte vem det är som är pappan. I hopp om att det är Michas strider Kaitlyn med sig själv om hur hon ska berätta för Micha. Ständigt drar hon sig undan från möjligheter för berätta men ett återseende med Shawn avslöjar allt.
 
Kaitlyn och gänget bereder sig nu för den framtida attacken som Shawn plannerar emot dem samtidigt som Kaitlyn betar av dagarna på sin graviditet. Micha står vid hennes sida och oavsett om det visar sig vara Shawns eller hans egen, kommer han älska barnet. Stöder hjälper Kaitlyn genom dagarna men Micha måste ofta ge sig av på uppdrag, uppdrag som kan vara i dagar, veckor eller månader. Kommer Micha hinna komma tillbaka innan Kaitlyn föder? Vad för planer har Shawn och vems barn är det Kaitlyn bär på?
 
 
Denna fortsättning på Air gav inte lika mycket som jag hade hoppats på. Sammanfattningen ovan är väldig ytlig eftersom den nästan hela serien lästes intill varandra vilket gör att hela serien är rätt sammanflätad i mitt huvud. Det gör det svårt att separera händelser och budskap från varje bok. 
 
I denna del följer vi i stort sätt Kaitlyn och hennes graviditet. Det är inte så stor fokus på själva kollot de bor i eftersom Shawns planer är väldigt rörliga och mycket handlar om att knyta kontakter med omvärlden för att försöka hindra Shawn från att rekrytera flera anhängare till sin sida. Jag trodde inte att graviditeten skulle vara en så stor fokus punkt med det var det eftersom barnet kommer ha en större roll senare i serien. Det är bara att vänta och se. 
 
Jag kan inte gå in på fler detaljer eftersom det är rätt avslöjande. Hela den här boken var i stort sätt en utfyllnings bok för serien eftersom den tredje boken Fire kommer lite mer action ske. Däremot får man veta en aningen lite mer om historien bakom de som kan manipulera jordens element. Att Harmony valt gravid-kortet som fokus för denna del tyckte jag inte var riktigt passande för just min personliga smak. Det gjorde att hela serien fick en specifik riktigning, vilket jag tyckte inte var ett så smart val eftersom det skapar en viss vägval, som läsaren blir man dirigerad och friheten saknas. Boken var bra och väldigt fängslande men som tidigare skrivet är gravid-kortet inte min smak för just denna serie och jag kände mig alltför könslomässigt påverkad och berörd för att fullt ut tycka om serien. 
 
 
Boken får: ♥♥♥♥
 
 
  
English, Gaia, YA, air, child, elements, harmony, kaitlyn, love, micha, terra,

Kommentera

Publiceras ej