Crave (The Clann #1) - Melissa Darnell
 
Savannah har alltid varit en utomstående enda sedan hennes bästa vänner från the Clann familjen vände ryggen åt henne när hon var fyra år gammal. Ingen förklaring gav någonsin till henne. Nu flera år efter trakasseras Savannah fortfarande av medlemmarna som gör allt för att såra henne. 
 
Första året på gymnasiet har gått igång och Savannah spenderar skoldagarna med hjälp av sina nya beskyddande kompisar med att hålla sig undan från alla Clann medlemmar hon kan stöta på i korridorer, matsal och klasser. Ingenting kan göras när Savannah konstant känner en rysande känsla i hela kroppen när Tristan från the Clann, hennes föredetta bästa vän, befinner sig i närheten. Savannah förstår inte kopplingen mellan paret men gör allt för att inte visa det. 
 
Savannah vaknar upp en vanlig skoldag och känner sig illa sjuk, något som är ovanligt eftersom hon aldrig blir eller blivit sjuk. Hon betar sig igenom skoldagen med livet på linan och Tristan kan inte längre hålla sig när Savannah inte dyker upp till skolan i över en vecka. När hon äntligen kommer tillbaka igen är hon inte sig lik. Hon har förändrats. Tristan kan inte längre hålla sig borta från Savannah men hans familj och the Clann hindrar dem båda att mötas. 
 
 
Början på boken var jätte bra och väldigt fångande men historiens uppbyggnad och progress övergick till drastiska miljöbyten och förblev statiska, vilket var en aningen obekvämt och irriterande. Historien kan delas upp i tre "eror", 1. förändringen, 2. första kärleken 3. Tristan och komplikationer. Era #1 var helt okej, inget utomstående eller illa där. Samma sak gäller för era #2 då Savannah upptäcker sina krafter och försöker hantera dem men allting kompliceras när era #3 Tristan återkommer i hennes liv. 
 
Paret har tidigare varit bästa vänner med varandra upp till när Savannah var fyra år gammal. Efter att de hade låtsas gift sig tvingas Savannah och Tristan separera och Tristan samt alla andra Clann medlemmar lära sig att hata Savannah utan anledning. Den förvirrade och sårade Savannah har sedan dess försökt gå vidare men andra Clann medlemmar har hela tiden fortsatt mobba henne. 
 
När era #3 träder in i historien har vi plötsligt dragits till sportsektionen av skolan. Vi ser aldrig mer Savannahs vänner, vilket vi gjorde rätt mycker i era 1 och 2. Klassrum, matsal och liknande försvinner också då vi hela tiden konstant följer paret i deras sportaktiviteter efter skolan. Det blir en väldig entonig miljö till skillnad från tidigare, vilket skapar en konstig atmosfär runt historien. 
 
En annan irritationsfaktor var att det först utspelar sig när Savannah och Tristan är i 9an, vilket är en aningen konstigt för mig eftersom jag är så van med att historier utspelar sig på senare år i highschool. 
 
Bortsätt från miljöaspekten för historien var allt annat rätt okej. Romatiken är klart baserat på Romeo och Juliet. Något som stod ut med hela historien var Savannahs konstanta situationer där hon hamnar i en konflikt med sig själv om vad hon vill och vad andra vill, något som är intressant att läsa faktiskt. 
 
Boken får: ♥♥♥♥
 
 
                                             Publiceras 2013
    
 
 
 
YA, attraction, darnell, forbidden, highschool, juliet, love, melissa, romeo, savannah, tristan, vampire, witch,

Kommentera

Publiceras ej