Hush Hush (Hush, hush #1) - Becca Fitzpatrick
 (sv. Fallen änge)
 
Vi kastas rakt in i historien med att följa huvudkaraktären Nora Grey till hennes biologilektion. Ämnet för periodens biologi är sexualkunskap och Nora paras ihop för ett grupparbete med den nye mystiske eleven Patch. Nora som har toppenbetyg i skolan ser det som en utmaning med att försöka få Patch att samarbeta eftersom biologi redan är ett svårt ämne för henne. Med flera försök att få Patch att samarbeta, samt även försök på att ta det hon kan få ur honom och göra allting själv, börjar Nora inse en stark dragningskraft mot Patch.
 
Nora bryr sig inte riktigt om att ha en pojkvän eller spendera tid med pojkar, Patch visar sig ta upp mer av hennes tanketid än hon anat. Nora inser att vart än hon vänder sig finns han där, han tycks veta mycker mer om henne än vad hennes bästa kompis gör eller hon själv. 
 
Under tiden som Nora spenderar sin tid på att jaga efter Patch för skolarbete känner Nora sig förföljd av en person som inte verkar vara normal eller mänsklig. Allting indikerar på Patch och Nora kan inte lita på Patch oavsett draginingskraften hon känner för honom. För att en gång för alla avslöja sin förföljare springer hon mot personen istället för att springa ifrån. Den häpnandsveckande sanningen får Nora att inse att hon är mitt i århundrader långt krig mellan fallna änglar och de odödliga--och Nora måste nu välja sida.  
 
 
En väldigt fräsch och ny känsla på den tiden jag läste boken. Då var temat änglar väldigt "ny", just precis efter vampyrer och varulvar (ahem-Twilight-ahem) drog över världen som en pandemi. Självklart blev den här inte lika känd men den kom rätt långt i bokvärlden. Det var kul att se. 
 
Nora Grey är ingen nörd eller direkt jobbig plugghäst, hon har sin bästa kompis Vee som håller hennes fötter på jorden så att hon inte förlorar sig själv i strävan efter ett helt stipendium för universitetet. Hon bor ute på landsbygden tillsammans med sin mamma i ett stort bondgårdshus. För inte så länge sedan mördades hennes pappa vilket lämnade en stor sorg för både Nora och hennes mamma. 
 
Även om Nora verkar vara en helt vanlig och lugn tonårig kan hennes personlighet vara en aningen... kort eller luftig. Med det menar jag med att hon kan väldigt lätt försvinna sig in i sina mål och viljor att saker runt omkring henne kan skaka till henne ordentligt, först då få henne att börja kritisera och ifrågasätta händelser.
 
Patch, som alla andra bad guys där ute shoppar säkert i samma affär som alla andra bad guys gör. Han har en väldigt enkel stil i sin garderob, väldigt enkelt, svart från topp till tå. Långt hår är också ett sammandträffande bland hela gänget. Blink, blink.
 
Patch har inte heller en utmärkande personlighet, snarare lite mystisk (som alla andra bad guys) men visst får man se lite känslor, som varje kille hatar att visa, dyka upp mot slutet. Han är väldigt typsik den bad boy typen som de flesta tjejer som är ute efter äventyr attraheras mot. 
 
Hela historiens uppbyggnad var väldigt stabil och välbyggd. Det var inte heller ansträngande med att förstå språket, dock kunde det hända att ett mer avancerat ord användes flera gånger på ett väldigt opassande sätt. Fick mig som läsare att känna som om jag var tillbaka i grundskolan. När man ansträngde sig under uppsatsskrivningen med att använda det mest komplicerade ordet man just lärt sig, överallt på texten för att visa för läraren att man kan hantera ett nytt svårt ord. Showing off med andra ord. Det var dock bara en blixt tanke, något som inte störde mig alls resten av boken!
 
Boken lästes på engelska i inbunden format, 391 sidor låg den på och hela serien finns ute på bokhandel. Hela serien på svenska finns också ute.
 
  1. Fallen ängel
  2. Förlorad ängel
  3. Noras Val
  4. Änglarnas kamp
 
Boken får: ♥♥♥♥♥
 
 
 
 
      
Grey, Nora, Patch, angel, becca, fitzpatrick, kill, nemphilim, secrets, series, stalker, vee, war,

Kommentera

Publiceras ej