Ytterligare en av Meg cabots böcker på denna blogg och det är lite obalanserade känslor om den här serien. Låt oss läsa om vad boken handlar om!
 
 
Abandon (Abandon#1) - Meg Cabot
 
Pierce har upplevt något som nästan ingen eller väldigt få har någonsin gjort, återvänt från döden. I mer specifika termer steg hon aldrig på båten till döden, utan hon kom undan. Tack vare Hayden lyckades Pierce återvända till jorden inom kort. Nu är han ute efter att hämta tillbaka henne och behålla henne i hans värld. Något som skrämmer Pierce eftersom han är kapabel till att avsluta liv, hennes familjemedlemmars liv om hon inte följer med honom tillbaka. Det är inte bara Hayden som är ute efter Pierce, en annan person är på jakten efter Hayden och för att göra används Pierce som lockbete. 
 
 
Pierce, en tonåring som alla andra huvudkaraktärer jag läser om, är en tillbakadragen tjej eftersom hennes omgivning inte vet hur de ska uppföra sig omkring henne. Att man en gång varit död och kommit tillbaka är inte mer annorlunda än innan egentligen. Hemligheter som hon inte vill dela med sig gör att hon inte heller känner sig lämpad till att berätta eftersom de redan är så försiktiga och utnämner henne som en mild galning. 
 
Det är intressant att se hur Pierce hanterar det nya livet som "återvändaren" men Pierce är desperat i att försöka gömma sig från Hayden, dödsguiden som vill hålla henne kvar för att skydda henne från furies från underjorden men Pierce hör inte hemma där nere. Precis som Persefone som hölls fången av Hades i underjorden. En väldig kul liknelse eftersom Cabot har valt att basera historien på den mytologin. Pierce spelar rollen som Persefone, Hayden som Hades och omgivningen i Pierces hem på jorden blir i så fall som Persefones mamma. Till och med alla namn börjar på respektive samma bokstav! 
 
Hayden är en dödsguide som bestämmer om de döda ska få gå vidare till himlen eller helvetet. Hayden är alltså inte självaste Hades men han liknar. Det som fick mig på tankar var varför Hayden behövde ha en sådan god fysik, vara solbrun och vad är det med alla författarinnor och långhåriga manliga huvudkaraktärer? Jag förstår mig inte riktigt på den biten... Hayden behöver inte vara så bra byggd, eller så snygg men jag antar att det är en attraktivitetsfaktor. Trist...
 
Som en trogen läsare av Meg Cabots ungdomsböcker klickade denna serie inte helt och hållet för mig. Jag älskar alla hennes tidigare böcker och serier men Abandon känns inte alls lika genomarbetad och fast. Boken lästes på någon dag vilket betyder att den inte är tjock alls. Hur som helst brukar Cabot vara rätt bra på att få ihop alltihop på så få sidor. Med denne kändes det inte klargjort alls, inte det minsta lilla. Hela boken kändes som de tio första kapiteln på en av hennes bättre böcker. Vad hände med resten? Den slutade så abrupt. Jag var stort besviken på boken efteråt och ja... tillräcklig besviken att jag inte tänkte fortsätta serien. Hela historien kändes inte familjiärt av Cabot. Jag skulle aldrig kunna gissa att det var en Meg Cabot bok om inte det stod hennes namn på framsidan. Den kändes rusig, stressig, halvklar och förvirrande att läsa. Den grekiska mytologi aspekten och inbakningen, en genial idé! Däremot inte så bra berättad och bearbetad.
 
Eftersom jag köpte och läste den här boken för rätt så länge sedan har jag självklart fått bearbeta min åsikt om boken. För inte så länge sedan bestämde jag mig för att ändå köpa nästa del av serien eftersom den kom ut för inte så länge sedan. Den verkade däremot vara lite bättre när jag läste lite recensioner och liknande. Jag fick även ett smakprov i form av eBook sample på moders iPad. Den lät inte alls lika dålig efter att ha fått läsa lite av den! 
 
 
Boken får: ♥♥
 
 
    
 
cabot, death, greek, hades, hayden, john, meg, mythology, persephone, pierce, supernatural, survive, underworld,

Kommentera

Publiceras ej