Bered dig på en fängslande och nästan frustrerande resa genom tillit, kärlek och tro. Att handskas med minnesförlust är ingen lek. Speciellt när allting försvinner varje gång du blundar för natten. 
 
 
Before I go to sleep - SJ Watson
 
Christine vaknar upp en morgon i famnen om en man hon aldrig sett, ett rum hon inte känner igen och en kropp hon inte minns hon hade. Så är det varje morgon när solen går upp. Varje dag får hennes man Ben återberätta allt Christine behöver veta för att inte få panik. Trots detta är Christine inte säker på vem hon kan lita på eftersom allting börjar om på nytt nästa morgon.
 
Christine hittar en dagbok gömnd långt in i garderoben. I den hittar hon inlägg från gårdagen och dagarna innan. I hemlighet börjar hon läsa varje inlägg och för varje ny morgon finns det ett nytt inlägg från gårdagen. Hon berättar inte om dagboken för Ben. Hon litar inte på honom för på framsidan står det på ett post-it lapp "Lita inte på Ben. Ring Dr. Nash". Dr. Nash som är Christines läkare ringer varje dag för att påminna om dagboken. Trots den hjälp Chrisinte finner i sidorna vill Ben inte låta Christine träffa Dr. Nash, men Christine tror fortfarande inte på Ben och hans intentioner. För varje inlägg som skrivs förändras hans svar till Christine. Det är något som inte riktigt stämmer inser hon.
 
 
En otrolig fängslande tema att använda! Jag var helt slukad när jag skulle köpa den och var så iver i att läsa för att få veta vad det var som stod bakom Christines minnesförlust, vad orskade den och varför Bens svar inte var konsist genom inläggen. Boken är mer av vuxen kvalité så inga super naturella krafter hittar vi här utan djupa hemligheter grävs upp. De var riktigt saftiga och nästan tragiska. Det handlar mycket om tillit och hur viktigt det ibland kan vara att lite på föremål i sin omgivning som inte kan bära en subjektiv åsikt. Lite fel ord att använda men fotografier och dagböcker är exempel på prylar som inte ljuger. Jo kanske dagböcker men inte i det här fallet. 
 
Den var långtråkig att läsa för att vara ärlig. Det som dras upp här och hela slutet är sammanfattat väldigt lätt. Drar man hela det litterära uppbyggnaden och staggneringen blir det för tråkigt. Det var nästan frusrterande att läsa hur hon tappade minnet varje natt. Jag uppskattar verkligen mitt eget just nu som förmodligen börjar ge upp den men. Skojar bara....
 
Boken lästes på engelska och ligger på 372 i pocketformat. 
 
Boken får: ♥♥♥
 
 
accident, adam, adult, amnesia, before, ben, christine, doctors, dr.nash, eye, journal, lies, love, marrige, memories, secrets, sleep, trust,

Kommentera

Publiceras ej