Ytterligare en bok som även nu finns ute på film med Alex Pettyfer och Dianna Agron i huvudrollerna. Tyvärr ser det ut som om en fortsättning inte kommer att filmas.
 
 
 
I am number four (Lorien Legacies #1) - Pittacus Lore
 
John har så länge han kan minnas flyttat runt med sin beskyddare Henry. John är inte vanlig tonåring utan bär på utomjordiska krafter som gör honom bland annat super stark. Han är inte heller ensam om det på jorden. Det finns ytterligare 8 som vandrar runt med varsin beskyddare från deras hemplanet Lorien. 
 
De vandrar runt jorden i hopp om att en dag vara tillräckligt starka nog för att återvända tillbaka till Lorien som blivit övertagen och förstörd av The Mongoriens. Det är dem som nu jagar de 9 sista Lorienerna. 
 
Den första hittades i Malaysia,
den andra i London,
den tredje i Kenya. 
John är den fjärde och han står på tur.
 
 
Jag skyndade mig igenom den här boken eftersom jag hade köpt jätte många böcker och denna plus fortsättningen var med i högen. Jag ville självklart läsa boken efter jag hade sett filmen för det var då min period med att läsa boken före filmen började. Det blev lite tvärtom men det spelade ingen roll eftersom jag redan vet att böcker brukar oftast ha flera scener som inte tas med i filmen. Kul hur det blir tvärtom när man har läst boken och sedan ser på filmen. 
 
John som är huvudkaratären måste flytta ytterligare när han en dag på stranden med sina vänner får ett brännmärke på benet. Det betyder bara en sak, att nummer tre har fångats. John är snabb på fötterna med att gömma sig från sitt umgänge. Tillsammans med Henry ger de sig iväg till ett nytt hem långt borta. Alla minnen och bevis på deras existens på staden måste förstöras, vilket john inte längre vill stå ut med. Han bestämmer sig för att stanna kvar oavsett vad, han vill strida emot det hot som jagar dem. 
 
De restrande karaktärerna i boken tycker jag inte var riktigt djupa. Det kändes som om boken fokuserar mer på hela historien och inte karaktärerna, de finns bara där för att berätta. Trots det så tyckte jag att det var ett drag som fick mig att ändå vilja fortsätte läsa nästa bok men jag kom inte längre än ett par kapitlar och nu har drygt 2 år gått sen jag sist öppnade boken.
 
I am number four lästes på engelska i pocketformat som har 465 sidor.
 
Boken får: ♥♥♥
 
 
 
    
 
alien, bernie, four, guardian, henri, john, mark, mogadorians, powers, sarah, six, smith,

Kommentera

Publiceras ej