Värdera inte en bok utifrån dess framsida... förlåt, det gjorde jag på denna men det visade sig vara guld. En otrolig roligt, läsvärd och lättläst serie som tar oss genom kärlek och sorg. En typisk strandbok!
 
 
Sommaren jag blev vacker (The Belly series #1) - Jenny Han
(eng. The summer I turned pretty)
 
Belly sitter i bilen på väg till strandhuset på Cousins Beach som ägs av moderns bästa vännina Susannah Fisher och hennes familj. Så länge som Belly kan minnas har hon spenderat sina somrar där med sin bror Steven och Susannas två söner Jeremiah och Conrad. 
 
Denna sommar blir annorlunda eftersom Belly har äntligen kommit in i puberteten och kroppen har förändrats. Det märker hon när hon förväntantsfullt stiger ur bilen och fångar bröderna Fishers uppmärksamhet. Belly lägger märket till den nya stämningen som snabbt växlar mot en känsloladdad triangeldrama mellan bröderna Fisher och henne själv. Hon är inte den lilla söta systern Belly längre. En oförglömlig sommar som förändrar Bellys liv för alltid.
 
 
 
 
 
Som tidigare nämnt gick jag på framsida-känsla med den här boken. Självklart läste jag baksidan men boken är så tunn och kort att jag antog att den inte skulle hinna bli dålig om den nu skulle vara det. Självklart passerade boken den stoplen. Boken har ett fint framslag för en anledning och det är för att den är bra. 
 
Belly har just börjat utveckla till en tonåring och självklart hettas känslorna upp bland killar och henne. Att ha spenderat nästan alla somrar tillsammans med familjen Fisher har gjort att Belly alltid längtat till sommaren för att få vara med Fisher familjen. Belly är lite av en hundvalp som vill hänga med de andra stora hundarna. Vi får ofta blicka tillbaka till sommardagar då Bellys storebror Steven blir tvungen att dra med ivriga unga Belly på sina kill-dagar, något han hatar. 
 
Det är inte bara om syskonen det handlar om. I första boken får vi träffa Susannah som är mamma till Jeremiah och Conrad samt bästa vän med Belly och Stevens mamma. Susannah har blivit sjuk igen och Belly kan inte tro på ett liv eller somrar utan Susannah, hennes andra mamma. Susannahs sjukdom tvingar familjerna att inse hur viktigt det är med att vara tillsammans och hålla ihop som en familj oavsett vad. 
 
Boken finns utgivna i olika omslag, jag valde den lite mer fotografiska omslaget som finns bara för pocket. Sidorna ligger på 249 i den svenska versionen. Engelsk utgivning finns att beställa på internetbokhandeln.
 
Boken får: ♥♥♥♥
 
 
  
 
    
 
Conrad, beach, belly, cancer, han, jenny, jeremiah, love, sommar, steven, summer, susannah, teen, vacker,

Kommentera

Publiceras ej