En författare som även är aktivt ute på Youtube VlogBrothers som man kan följa! Denna #1 New York Times bestseller har slagit igenom de unga läsarna med storm. Låt oss se vad det hela handlar om!
 
 
The fault in our stars - John Green
 
Hazel fick uppleva ett mirakel när hennes enorma hjärntumör plötsligt började krympa när situationen var som värst med ingen annan utväg. På grund av svaga lungorna tvingas Hazel bära runt en tub med syre dag ut och dag in. Hon känner sig så isolerad, begränsad och deprimerad. Även om hon själv inte vill erkänna deprissionen ser hon det mer som ett monotoniskt livsstil. Inget fel med det tycker hon eftersom livet valde cancer.
 
Hazels föräldrar har gjort allt för att hjälpa Hazel och de vill att hon inte håller sig tillbaka ensam hemma. De rekommenderar henne att gå till en supportgrupp för cancerdrabbade ungdomar. Hazel blir irriterad och tycker att det är helt bortkastat med tid men när hon ser hur mycket hennes föräldrar bryr sig om henne och hur mycket de offrat för henne. Tillslut går hon med på det och kör till mötena. 
 
På ett av mötena träffar hon en helt ny medlem, Augustus White som visar stort och skrämmande intresse på Hazel. Trots det går Hazel med på att umgås med Augustus och kort efter inser hon hur fantastisk han är och hur han kommer att förändra hennes monotoniska liv till en livlig orkester.
 
Han visar att världen inte behöver vara så entonig bara för man fått cancer, hon kan ha roligt även om sjukdomen begränsar henne. Han tar med henne på äventyr som hon aldrig tänkt på och tillsammans drar de med läsaren hela vägen till Europa för att besöka en mycket speciell person. En person som band Augustus och Hazel tillsammans och för alltid, oavsett vad livet har för planer. 
 
 
Boken fick mig att både gråta, skratta, fnittra och stirra. Ja, nästan alla känslor det finns att uttrycka. Det är en fantasitisk historia som håller ditt intresse så hårt att du inte lägger märket till det stigande klimaxet då allting, verkligen allting vänds. Det klickar till och där sitter du, söndergråten och ilsken med boken hamrande mot väggen. 
 
Disclaimer: Min bok är fortfarande helskinnad och fräsch. Ser oläst ut.
 
Hazel är en väldig svart vit karaktär. Antingen är hon glad och entusiastisk eller så är hon den motsatta, känslokall och stirrande uttråkad. Man ser utvecklingen av hennes entoniga personlighet utvecklas till en glad och munter person som vill leva livet normalt som alla andra. Augustus utveckling var däremot mycket svårare att se. Det var fjärilsfnittrande romantiskt hur han visar att han verkligen bryr sig om Hazel. Något man inte märker direkt eftersom hjärnan är så upptagen med att bearbeta deras äventyr. 
 
Slukade de 313 sidorna (inbunden) rätt fort och även denna var på engelska. 
 
Boken får: ♥♥♥♥♥
 
 
augustus, blue, cancer, chance, green, hazel, john, love, miracle, travel, waters,

Kommentera

Publiceras ej