En bok som nu även finns i filmversion med Logan Lerman, Emma watson och Ezra Miller! Jag har själv inte sett filmen ännu eftersom det bestämdes att filmen inte skulle visas på svenska biografer. 
 
 The perks of being a wallflower - Stephen Chbowsky
 
Charlie ska börja på gymnasiet och är orolig över hur hela hans tid ska vara på skolan. Han har samma farhåga som alla andra nyblivna gymnasie elever; oro, rädsla och nyfikenhet. När första skoldagen passerat och alla har börjat finna sina platser i olika grupper och umgängen är Charlie varken klassad som en nörd eller populär, han är en observant prick på väggen där ingen ser men vet finns där. 
 
Det handlar inte bara om att passa in och hitta rätt. Charlie kommer i kontakt med andra som liknar honom och inser hur han är som person. Han upptäcker nya territorier och världen om sex, droger, musik och verkligheten. Var verkligheten verkligen så som han alltid har sett det?
 
 
Perks of being a wallflower är en bok som handlar om Charlie som försöker hitta sin roll i både samhället och sitt eget liv. Det handlar i stort sätt om om att forma en personlighet och hur man gör det, något som typsikt brukar ske under gymnasiet. Vi alla har varit där, eller kommer dit. Charlie introduceras alltså till en värld av trotsande val, identitetskriser och den desperata behovet av att synas på sitt sätt. Det som är väldigt förvånande också är att Chbowsky lyckats mata in en väldigt djup och tung händelse som Charlie till får en helt annan uppfattning om. Jag ska vara ärlig och säga att jag inte alls förstod det efter att jag hade läst boken utan en vän till mig fick förklara det. Jag förstod mycket mer om hela historien då och uppskattade den mer. Innan det förstod jag inte alls all den kravall som hela boken fick. Nu förstår jag. 
 
Charlie är en väldigt intressant karaktär. Jag kan nästan inte beskriva honom, så intressant är han. Det är intressant i hur Charlie inser verklighetens olika karameller. Tillsammans med Sam (Emma Watson) och Patrick (Ezra Miller) följer vi Charlie genom tonårens gyllene tider. Det som jag älskade och var mest facinerad om var att boken skrevs i dagboks-format. Det där kallar jag talang.
 
Boken lästes på engelska och sitter på 231 sidor i inbunden/pocket format.
 
Boken får: ♥♥♥♥
 
age, charlie, chbosky, emma, highschool, lerman, logan, movie, patrick, perks, sam, stephen, wallflower, watson,

Kommentera

Publiceras ej