Den första eboken från eco-fantasy genren. Har aldrig tidigare hört talas om den genren men låt se vad det handlar om.
 
 
 
 Water (Akasha #1) - Terra Harmony
 
Kaitlyn är en ensamvarg som har fått ta hand om sig själv sedan hennes fööräldrar dog. Som arv lämnas ett bankkonto fullt med pengar över till Kaitlyn men hon vägrar använda dem för att överleva. Istället arbetar hon ihop det lilla för att klara sig själv.
 
Mitt under en snowboarding tur rasar en snömassa och Kaitlyn hamnar genast i en fara som hon inte kan dra sig ur. Nästa dag vaknar hon upp på en plats hon aldrig sett förut. Med flera flyktsförsök får Kaitlyn äntligen träffa mannen som ligger bakom hennes kidnappning eller räddning, gudfadern Caito som tidigare försökt nå Kaitlyn.
 
Kaitlyn introduceras till en helt ny värld av jordens olika element och hon är en av de starkaste som kan manipulera alla elementen. Med hjälp har hon Micha, Shawn, Alex och Susan. Allt är inte som det ska när Kaitlyn inser att någon i kretsen inte riktigt är på samma sida. Han har helt andra planer och Kaitlyn är huvudnyckeln till hans avgång från kretsen. Micha gör allt för att inte låta Kaitlyn skadas men ingen kan gå utan att vara i fara.
 
 
Jag läste ett par recensioner från Goodreads och såg att genomsnittet för boken var otroligt hög, vilket menades med att den skulle vara jättebra. Något jag var skeptisk emot eftersom jag finner eböcker en aningen för "fanfiction" material och oklar jämfört med vanliga böcker. Det som slet bort den sista hjärtat från mitt betyg var en faktor som jag störde mig på rätt mycket genom hela boken.
 
Jag är en riktig romans fan när det kommer till filmer och böcker. Självklart är jag då väldigt petig med det som presenterades i boken. Jag tyckte att den romatiska delen gick allt för fort. Innan jag visste om det, bara någon kapitel in, kysste de varandra som om de tidigare känt varandra i flera dagar eller år. Lite fort där kanske! Eftersom det störde mig rätt mycket kan jag inte hitta logiken i resten av deras romantiska äventyr. Jag försökte låta det gå men det gick inte. Det kändes som om jag hade missat något, missat signalerna.
 
Resterande tema var helt okej. Det var väl planerat in i den världen utan att låta konstig eller bortom logik, vilket vissa böcker kan göra. I det här fallet var det helt okej och passerade den stolpen!
 
 
Karaktärerna kändes riktiga och var inte överdriven uppmålade av fördomar eller liknande. De kändes verkligen som någon man kunde hitta ute på gatan. Språket var väl använt och skrivet. Det fanns svåra ord inbakat i texten, ord som kräver lexikon men lata mig orkade inte slå upp dem. Det fungerade ändå.

Boken får: ♥♥♥♥
 
 
 
      
 
Gaia, airplane, alex, cato, earth, elements, fire, kait, kaitlyn, micha, powers, shawn, water, waters,

Kommentera

Publiceras ej