Första månaden är nu över efter premiären och det är dags för den första sammanfattning av alla recensioner som skrivits i bloggen för maj månad! Vi har doppat tån i både digitala kopior som vanliga härliga pappersböcker  med en blandning av olika genre för nästan alla åldrar. Några av recensionerna är All time favorites för mig och konstigt nog inledde jag denna blogg med en bok som inte låg på min topplista, hmm... Hur tänkte jag där? Men det var ett fint omslag att inleda med! 
 
Låt oss se månadens recencioner!
 
 
             
 
- Cecilia Ahern
- Heather Dixon
- Alyson Noël
- Sheila O'Flanagan
- Natasha Friend
- Lauren Kate
- Meg Cabot
maj, may, monthly, summeries,
Meg Cabot, känd för sina serier som En prinsessas dagbok som även finns på film. Hon har även skrivit serierna Mediator, Airhead, Heather Wells, Babbeldrottningen och många fler självstående böcker.
 
Insatiable (insatiable #1) - Meg Cabot
 
Meena Harper arbetar på ett av New Yorks ledande tv-bolag vid namn Insatiable som författare för tv serier. Meena är inte en person utan bär på krafter som inte gjort Meenas uppväxt, eller hennes storebrors, len som silke. Hon kan förutse personers död och dödsorsak. Ingen lyssnar eller tar henne på allvar vilket har gjort att Meena har valt att istället rådgiva offren. Lyssnar de eller inte är det upp till dem tycker hon.
 
Lucien är en ståtlig och stilig prins som lär ut om historia på ett universitet i Europa. Alla unga kvinnliga studenter har genom åren försökt förföra professorn men han har inte visat ett minsta gnistra intresse. En dag får han ett samtal från sin kusin om flera mord som skett i New York. Tre unga kvinnor har hittats död runt om staden, tömd på blod. Lucien som är prins över vampyrerna inser att någon har trotsat och gått emot hans regler om att vampyrer ska leva i skugga från mänsligheten och inte döda människor. Därför väljer Lucien att åka till New York för att lösa mysteriet om vem mördaren är, en resa som Lucien trott skulle gå snabbt, tills han träffar på Meena mitt på natten utan för en kyrka, precis innan en svärm av fladdermöss attackerar henne. 
 
Meena får äntligen träffa den berömda prinsen efter att hennes smått irriterande och pratglada granne vill att hon ska träffa Lucien när han kommer till en fest hon är värdinna för. När Meena får syn på Lucien kan varken hon eller Lucien slita händer och ögonen ifrån varandra. Hon faller stört för honom och Lucien gör samma sak. Men Lucien vet inte hur han ska kunna hålla sin vampyrhemlighet från Meena. Han vet inte heller hur han ska kunna leva utan henne och ljuga om vad han egentligen är. En varelse som hon djupt inne hatar.
 
Meg Cabot var min hjältinna under mina tonårsår. Jag minns att det var bland annat hennes böcker som fick mig att börja läsa. I denna bok blev jag påmind om hur underhållande och bra skrivet hennes böcker är. Boken har ett bra flyt och historien är väl baserad och grundad på både fakta som är verkliga och självklart även påhittad. Huvudkaraktären Meena Harper är en enanstående karaktär som jag inte finner några irriterande faktorer och jag är glad att boken inte sträckte sig så långt att jag skulle upptäcka några. Även Lucien visade sig vara en enanstående karaktär som inte visade några dåliga sidor, förutom en liten (stor egentligen) sak men det kommer i slutet av boken.
 
Det jag kan tycka var lite sådär opassande var just den saken jag inte kan berätta om. Samma sak gäller för verklighetstroendet i hela historien. Den utspelade sig i en helt normal värld utan några supernaturella krafter men så plötsligt kastas lite ovanliga saker in och jag kände att det inte rikgit passade in sådär perfekt. Det skulle fungera om omgivningen var med på den idéen. 
 
Boken får: ♥♥♥
 
 
   
Lucien, Meena, YA, cabot, dracula, dragon, friendship, hunter, insatiable, jon, love, meg, supernatural, tote, vampire,
 
 
Fallen (Fallen #1) - Lauren Kate
 
Luce är en helt vanlig tjej som har snart gått klart high school när hon plötsligt en sommarnatt råkar sätta pojkvännen i lågor genom en kyss. Luce fårstår genast att det är något fel och annorlunda med henne och blir förskäckt. Snabbt skickas hon till en internatskola som ligger helt avskilt från livlig civilisation men Sword and cross är ingen vanlig internatskola utan där svävar andra krafter i luften. 
 
Redan första natten på skolan faller Luces ögon på en oemotståndlig attraktiv kille på skolan. Ögonen vägrar sluta stirra och Luce anstränger sig för att inte verka se konstig ut men det går inte så bra när båda dras till varandra hela tiden. Att vara besatt av en kille man inte tidigare träffat på en helt ny skola, med en olycka att glömma, önskade Luce att hennes liv var enklare när visionerna på skuggorna och svarta figurmoln blir allt mer intensiv och börjar nu fysiskt röra henne. Något hon inte trodde kunde vara möjligt.
 
Daniel som inte hade förväntat sig att Luce skulle dyka upp så tidigt tas på bar gärning när han upptäcker en stirrande Luce på festen. Har tiden redan redan kommit, tänker han. Hur länge kommer detta hålla den här gången? Kommer hans hjärta orka förlora Luce ytterligare en gång till och en gång till och flera gånger därpå? 
 
Det är inte bara Daniel som dras till Luce utan även Cam som tycks visa ett konstigt begär efter hennes uppmärksamhet. Det tar inte länge innan vi får ett hum om vad Cam kan tyckas ha i bakfickan men killen är inte så pjåkig han. Stilig och väl. Boken cirkulerar även runt andra mycket intressanta karatärer som Gabbe, Molly, och Arriane med varsin personlighet man inte borde missa.
 
 
Jag plockade upp både bok ett och två samtidigt en slumpad skoldag och fort gick det sen! Fallen är en otrolig djup och välarbetad bok som tar läsaren till Luce och Daniels oändliga kärlekshistoria. Sakta genom böckerna väcklas svaren fram till varför Daniel och Luce träffas och separeras gång på gång, död efter död. Haken är att det är endast Daniel som inte förlorar alla minnen han har med Luce. Denna gång är det inte så som det brukar, något har gått snett och Daniel gör allt för att inte förlora Luce igen och för alltid.
 
Framsidan ger en väldig gothisks känsla och påminner en pytte liten aning om The secret circle som gick på CW ett tag sen. Bortsett från det så speglar framsidan de viktiga känslorna som historien är baserad på. Den går på omkring 452 sidor och är skriven på engelska. Boken är även en serie om 4 böcker och är avslutad.
 
Boken får: 
  
 
 

 
English, angel, blue, boardingschool, cam, daniel, dark, fallen, gothic, kate, lauren, love, luce, reincarination, shadows, supernatural,