Den jag vill ha - Sheila O'Flanagan
(eng. Bad behaviour)

Darcey är en framgångsrik kvinna som alltid varit en skugga sen hon var yngre. Plötsligt får Darcey ett bröllopsinbjudan från sin föredetta bästa vän Nieve. Nieve har alltid varit den populära, smarta och snygga. Hon är även den som lyckades nafsa åt sig Darceys läckra pojkvän för tio år sedan, byggt upp sin karriär och nu ska de gifta sig. Nieve vill nu bli sams men Darcey och bjuder henne till landets mest förväntade och lyxiga drömbröllopet Nieve alltid önskat sig. Men Darcey ser det som en klar öppning till att få hämnas på sin gamla bästis som tog det viktigaste ifrån henne.  

Jag vet inte varför boken visade sig vara enormt intressant för mig. Det visade sig vara en otrolig bra bok med tanke på min ålder när jag läste det. Jag är lite av en strikt romantik, fantasy och YA genre typ av läsare, men jag gillade ekonomi temat eller var det något om bank och aktier grejer? Hur som helst visade det sig vara en no-no väg i mitt liv när jag testade några kurser i det men ändå, det var fortfarande rätt underhållande och inte alls tråkigt att läsa.


Eftersom det har gått ett par år sedan jag sist läste boken, med vaga minnen av historien, kan jag fortfarande komma runt och åter läsa hela igen. Vänskapen mellan Nieve och Darcey är något som kan hända i verkliga livet, men jag kan på något sätt inte se att verkligheten väljer samma väg som historien eftersom det är en påhittad historia. Däremot ger den oss en chans att tänka på våra vänskap med nära och kära och verkligen titta på de banor som våra val tar oss. Och det är budskapet boken vill förmedla.


Det är inte bara de två vägar som O'Flanagan pekar ut men också att vi alltid ser oss blinda över saker som agg, misstag, missförstånd och gamla känslor som vi inte har tagit hand ut för att gå vidare. Karaktärerna försökte gottgöra det genom att göra något som de trodde var rätt, super fokus på sitt yrke och hitta andra personer att vilja. Ändå tror jag att vi måste göra dessa saker för att hitta rätt väg, eller strunt i det. Vi behöver verkligen ta itu med våra problem direkt på plats och inte strunta i det tills några år senare då vi måste ta itu med det igen, nu med extra bagage på axlarna.

 

Boken får: ♥♥♥♥

Bad behavior, Darcey, Nieve, O'flanagen, Sheila, aktier, bröllop, ekonomi, kärlek, vuxna, vänskap, äktenskap,

Kommentera

Publiceras ej