Fallen (Fallen #1) - Lauren Kate
 
Luce är en helt vanlig tjej som har snart gått klart high school när hon plötsligt en sommarnatt råkar sätta pojkvännen i lågor genom en kyss. Luce fårstår genast att det är något fel och annorlunda med henne och blir förskäckt. Snabbt skickas hon till en internatskola som ligger helt avskilt från livlig civilisation men Sword and cross är ingen vanlig internatskola utan där svävar andra krafter i luften. 
 
Redan första natten på skolan faller Luces ögon på en oemotståndlig attraktiv kille på skolan. Ögonen vägrar sluta stirra och Luce anstränger sig för att inte verka se konstig ut men det går inte så bra när båda dras till varandra hela tiden. Att vara besatt av en kille man inte tidigare träffat på en helt ny skola, med en olycka att glömma, önskade Luce att hennes liv var enklare när visionerna på skuggorna och svarta figurmoln blir allt mer intensiv och börjar nu fysiskt röra henne. Något hon inte trodde kunde vara möjligt.
 
Daniel som inte hade förväntat sig att Luce skulle dyka upp så tidigt tas på bar gärning när han upptäcker en stirrande Luce på festen. Har tiden redan redan kommit, tänker han. Hur länge kommer detta hålla den här gången? Kommer hans hjärta orka förlora Luce ytterligare en gång till och en gång till och flera gånger därpå? 
 
Det är inte bara Daniel som dras till Luce utan även Cam som tycks visa ett konstigt begär efter hennes uppmärksamhet. Det tar inte länge innan vi får ett hum om vad Cam kan tyckas ha i bakfickan men killen är inte så pjåkig han. Stilig och väl. Boken cirkulerar även runt andra mycket intressanta karatärer som Gabbe, Molly, och Arriane med varsin personlighet man inte borde missa.
 
 
Jag plockade upp både bok ett och två samtidigt en slumpad skoldag och fort gick det sen! Fallen är en otrolig djup och välarbetad bok som tar läsaren till Luce och Daniels oändliga kärlekshistoria. Sakta genom böckerna väcklas svaren fram till varför Daniel och Luce träffas och separeras gång på gång, död efter död. Haken är att det är endast Daniel som inte förlorar alla minnen han har med Luce. Denna gång är det inte så som det brukar, något har gått snett och Daniel gör allt för att inte förlora Luce igen och för alltid.
 
Framsidan ger en väldig gothisks känsla och påminner en pytte liten aning om The secret circle som gick på CW ett tag sen. Bortsett från det så speglar framsidan de viktiga känslorna som historien är baserad på. Den går på omkring 452 sidor och är skriven på engelska. Boken är även en serie om 4 böcker och är avslutad.
 
Boken får: 
  
 
 

 
English, angel, blue, boardingschool, cam, daniel, dark, fallen, gothic, kate, lauren, love, luce, reincarination, shadows, supernatural,

Kommentera

Publiceras ej