Meg Cabot, känd för sina serier som En prinsessas dagbok som även finns på film. Hon har även skrivit serierna Mediator, Airhead, Heather Wells, Babbeldrottningen och många fler självstående böcker.
 
Insatiable (insatiable #1) - Meg Cabot
 
Meena Harper arbetar på ett av New Yorks ledande tv-bolag vid namn Insatiable som författare för tv serier. Meena är inte en person utan bär på krafter som inte gjort Meenas uppväxt, eller hennes storebrors, len som silke. Hon kan förutse personers död och dödsorsak. Ingen lyssnar eller tar henne på allvar vilket har gjort att Meena har valt att istället rådgiva offren. Lyssnar de eller inte är det upp till dem tycker hon.
 
Lucien är en ståtlig och stilig prins som lär ut om historia på ett universitet i Europa. Alla unga kvinnliga studenter har genom åren försökt förföra professorn men han har inte visat ett minsta gnistra intresse. En dag får han ett samtal från sin kusin om flera mord som skett i New York. Tre unga kvinnor har hittats död runt om staden, tömd på blod. Lucien som är prins över vampyrerna inser att någon har trotsat och gått emot hans regler om att vampyrer ska leva i skugga från mänsligheten och inte döda människor. Därför väljer Lucien att åka till New York för att lösa mysteriet om vem mördaren är, en resa som Lucien trott skulle gå snabbt, tills han träffar på Meena mitt på natten utan för en kyrka, precis innan en svärm av fladdermöss attackerar henne. 
 
Meena får äntligen träffa den berömda prinsen efter att hennes smått irriterande och pratglada granne vill att hon ska träffa Lucien när han kommer till en fest hon är värdinna för. När Meena får syn på Lucien kan varken hon eller Lucien slita händer och ögonen ifrån varandra. Hon faller stört för honom och Lucien gör samma sak. Men Lucien vet inte hur han ska kunna hålla sin vampyrhemlighet från Meena. Han vet inte heller hur han ska kunna leva utan henne och ljuga om vad han egentligen är. En varelse som hon djupt inne hatar.
 
Meg Cabot var min hjältinna under mina tonårsår. Jag minns att det var bland annat hennes böcker som fick mig att börja läsa. I denna bok blev jag påmind om hur underhållande och bra skrivet hennes böcker är. Boken har ett bra flyt och historien är väl baserad och grundad på både fakta som är verkliga och självklart även påhittad. Huvudkaraktären Meena Harper är en enanstående karaktär som jag inte finner några irriterande faktorer och jag är glad att boken inte sträckte sig så långt att jag skulle upptäcka några. Även Lucien visade sig vara en enanstående karaktär som inte visade några dåliga sidor, förutom en liten (stor egentligen) sak men det kommer i slutet av boken.
 
Det jag kan tycka var lite sådär opassande var just den saken jag inte kan berätta om. Samma sak gäller för verklighetstroendet i hela historien. Den utspelade sig i en helt normal värld utan några supernaturella krafter men så plötsligt kastas lite ovanliga saker in och jag kände att det inte rikgit passade in sådär perfekt. Det skulle fungera om omgivningen var med på den idéen. 
 
Boken får: ♥♥♥
 
 
   
Lucien, Meena, YA, cabot, dracula, dragon, friendship, hunter, insatiable, jon, love, meg, supernatural, tote, vampire,

Kommentera

Publiceras ej