My life in black and white - Natasha Friend
 
Lexis yttre är inte som alla andra tjejer i hennes ålder. Sedan barnsben har Lexi fått höra om hur oemotståndlig vacker och söt hon är. Folk på gatan stannar upp när Lexi går förbi, barnen i skolan beaudrar hennes skönhet men Lexi tycker inte att det är något märkvärdigt. Hon är född så och ingen annan är mer annorlunda än vad hon själv är. 
 
Taylor är inte lika vacker men hennes personlighet och självsäkerhet drar till sig Lexi och får henne att inte känna sig annorlunda. Oskildbara så länge de kan minnas tar Taylor Lexi under hennes vingar men Lexi vet djupt innerst inne att Taylor är avundsjuk. 
 
En dag befinner sig bästa vännerna hos Taylor som har en hemmafest med storebrorn Jarrod. Även Lexis pojkvän Ryan finns på plats och festen sätts igång som vilken fest som helst. Lexi börjar bli uttråkad och springer efter Taylor när hon plötsligt får se något som kommer förändra hennes liv helt och permanent. Upprörd springer Lexi ifrån festen och får skjuts hem av Jarrod. De hinner inte långt innan allt blir mörkt och Lexi vaknar upp på sjukhuset med ett ansikte hon inte känner igen.
 
 
Jag hade verkligen en helt fel uppfattning om vad boken skulle handla om och det gjorde mig besviken när jag hade listat ut det halv vägs in i boken. Jag trodde att det skulle handla om vad det var som orsakade biloclyckan men det handlar det verkligen inte om. Kanske lite grann i början men det är inte huvudpunkten. Boken handlar om att komma till förståelse och acceptera förändringar. Hur man bearbetar förändringarna och anpassa sig till det nya. Vi får alltså följa Lexis återhämtning och hur hon lyckas ställa sig på fötterna igen.
 
Det var uppfriskande att inte läsa Lexi som en stuck up bimbo som tror att hon är drottning bara för att hon är vacker och populär. Hon hade verkligen den inställningen där hon vet om att hon är vacker, hon kan inte ändra på det och tycks nästan önska att inte behöva vara så vacker för att undvika den uppmärksamhet hon drar till sig. 
 
Taylor var däremot en annan karaktär som jag hade lite blandade känslor om. Det var abslout inget fel på hennes beteende men det jag hade hoppats på var att hon skulle försöka ännu mer att förklara vad det var som egentligen hände på festen. Jag förstår att det är svårt att försöka prata med någon som gått igenom något sådant utan att göra den personen upprörd. Speciellt när man är med i anledningen till olyckan. Men hon försökte åtminstone och hennes förlåt var inte riktigt huvudpunkten heller. Samma gäller storebrorn Jarrod. 
 
En annan person som är viktig i den här boken är faktiskt Lexis storasyster Ruthie. Hon är som en ängel i den här boken men hon är även den personen som får Lexi att inse att värkden inte kretsar runt henne och hennes skönhet. Att vara vacker är inte nyckeln till allt utan andra egenskaper är också attraktivt. 
 
Boken är orginellt skriven på engelska och ligger på cirka 300 sidor. 
Boken får: ♥♥♥
 
accident, beauty, black, friend, lexi, life, lifechange, natasha, taylor, white,

Kommentera

Publiceras ej