Halloj i stugan! 
 
Hur är läget i det konstigt varma september månad? Okej, så varmt har det inte varit på sistone men varmare än vanligt har jag upplevt och hört. Skolan har sparkat igång för alla och för alla som inte går i skolan så har det väl gått en god bit på jobbet. Okej trist att skriva om detta. Hur som helst har jag fått en ny dator! Så det ska bli kul att få skriva igen. Inte för att det var tråkigt innan men att skriva en pytte liten bärbar på 13" är inte så idealt. Nu efter lite över 1 år så har man en stor dator att leka med! Och så bestämmer sig mina andra elektroniska grejer att gå sönder också... suck... 
 
Med häpnad måste jag erkänna att jag absolut inte har läst en endaste bok denna månad. En lite vit lögn är att jag har, fast det är en urgammal bok min kompis läste på högstadiet som hon visade mig. Det var kul att läsa och se hur man växer ur läsnadet av vissa böcker med åren. Det är betydligt mycket mer icke R rated nu om man får yttra sig så.
 
Jag håller på att skrapa ihop en lista på böcker som ska köpas in innan året är slut hoppas jag på. Läslistan till skolan har inte varit kort detta år så jag har knappt haft tid att tänka på annat. Jobbet har tagit upp en del av min fritid så jag håller tummarna på att bloggen inte försvinner ur mitt minne. Det kommer förmodligen bli färre inlägg.
 
 
  
        
   
  
monthly, september, summaries,
 
Fire - Terra Harmony
(Akasha series #3)
 

Vi återvänder till serien som jag pubilcerade rätt så länge sedan! I Fire får vi äntligen se när Kaitlyn föder sitt barn och hur hon handskas med förlossningen helt själv i den fasansfulla situationen. 
 
Kaitlyn kämpar sig igenom förlossningen, smärtorna som får henne att tro att hennes liv är snart över kontraheras mot styrkan över att rädda och föda sitt barn. Hennes barn som vi och ingen annan vet vem pappan är. När det hela är över ger sig Kaitlyn iväg för att rymma från Micahs sökningsradar. Hon gör allt för att inte bli upptäckt och hamnar i säkert skydd hos en familj av en dotter och hennes mor som är en naturläkare. Med deras hjälp klarar hon sig från de första veckorna av mödraskapet och Kaitlyn ser äntligen en klar framtid framför sig med deras hjälp.
 
Inte länge till börjar elementen invadera hennes liv igen och snart måste Kaitlyn ge sig iväg med sitt barn för att rymma bort från både Micah och Shawn som verkar samarbeta för att hitta Kaitlyn. Kaitlyn har aldrig velat ha livet som en Gaia och med ett barn som också tycks bära på ett av elementens krafter ökar risken för att hon tas från Kaitlyn för alltid. När båda potentiella papporna närmar sig hennes boskap ställs Kaitlyn inför ett av sitt livs svåraste dilemmor.
 
 

Här är stupet allihop! låt mig presentar mina femtioöringar till denna del i serien.
 
Det var extremt för smörigt och fluffigt för min smak. Historien är för baserad och beroende av bebis-kortet och om historien skulle ändra riktning skulle det sluta katastrofalt för hela serien. Det skulle inte alls gå ihop om vi hade tagit bort bebis faktorn och det är synd att se denna story ha en annan väg att gå mot.
 
Jag personligen gillar inte när en historia är för beroende och påbyggande av en element som jag inte gillar så mycket. Bebis grejer kan jag acceptera i en viss grad om det verkligen passar in i allt annat. I detta fall är redan den eco-fantasy grejerna redan en stor grej och så måste Terra Harmony röra till det med att slänga in en bebis i det hela. Vädigt många scener gör det mesigare att läsa och dem blir tvungen att vara en obligatorisk scen att läsa för annars går inget annat ihop i historien. Terra Harmony borde ha öppnat upp vägen och inte smalnat ner den så som hon fört denna story. 
 
Dne sista boken Earth komme rjag inte att fortsätte med fasten Fire slutade med en rätt okej cliffhanger. Trotts det är det inte tillräckligt för mig att läsa klart serien just nu, kanske i framtiden. 
 
 
Boken får: ♥♥ 1/2
 
 
 
 
   
birth, black, chase, child, elements, fire, friendship, harmony, hero, kaitlyn, love, micha, terra, war,

 
Pride and Prejudice - Jane Austen
 
Elizabeth Bennet bor i en herrgård tillsammans med sina 4 systrar och föräldrar i den engelska landsbyggden. Elizabeth spenderar det stillsamma livsstilen men långa dagar av läsning, långa promenader och brevskrivande. Hennes mor Mrs. Bennet har andra planer, som att försöka gifta bort sina fem döttrar till förmögna män och om hon har turen vid sin sida till adliga familjer. 
 
När Mr. Bingely, ett av landets mest attraktiva ungkarl, kommer till byn putsar Mrs. Bennet sina skor och hoppas på att lyckas få Mr. Bingely bli intresserad i någon av hennes döttrar. Ögonen faller på den äldsta dottern Jane Bennet, dottern med skönhet. Elizabeth blir glad för sin systerns skull men kan inte undvika att undra över Mr. Bingleys bästa vän Mr. Darcey. En mystisk och förmögen ung man med kalla och tysta ögon. Efter att ha blivit nobbad av Mr. Darceys osociala bemötande börjar Elizabeth hata Mr. Darcey, göra narr av hans fördomar om mindre förmögen folk men för varje möte de träffas kan inte Elizabeth hjälpa från att falla för honom och hans inre sårbarhet. Snart inser Elizabeth att hon själv har byggt sina åsikter om Mr. Darcey på hennes fördomar om förmögna män.
 
 

Lästen boken för första gången första året på gymnasiet, däremot såg jag boken någon gång på högstadiet men läste den aldrig då. På gymnasiet drev jag igenom boken som skulle läsas på engelska, en riktig utmaning där för inga lätta ord anvädes på den tiden! Det roliga var ändå att träna på min urusla brittiska accent. Jag har däremot glömt all innehåll så det är inte så bra. Tur att man har den hemma ifall suget kommer igen.
 
En fantastiskt skriven bok som tar upp personliga och samhälls fördomar. Jag insåg inte det förrän jag diskuterade bokens mening och budskap med en anna lärare. Det måste ha varit tufft på den tiden, kvinnorna kunde bara livnära sig på maken som i detta fall måste ha någon stadig inkomst eftersom de är dem enda som kan försörja familjen. Kvinnorna ska inte jobba på den tiden utan fokuserar på att gifta bort sina döttrar till förmögna män. Sönerna giftes bort till släktingar eller om de själva har modet, till vanliga flickor från staden eller byar. 
 
Elizabeth (Lizzy) Bennet speglar en väldigt självständig och stark kvinna som står för det som hon anser är rätt och inte hur samhället vill att kvinnor ska vara. Det ger en kontrast till alla de resterande karaktärer och bringer henne den moderna och fräsha rollen bland de regel-drivna. Hon portreras som en mindre vacker person, fula drag men inte så värst så att hon blir oattraktiv, hennes personlighet och åsikter jämnar ut egenskapen. 
 
Mr. Darcey, Fitzpatrick Darcey visar i början av boken en väldigt kall, envis, tjockskalle och inte riktig en genuin och vänlig person. Man målar upp honom som en rik och snobbig typ men ju längre in i boken man läser destu mer ser man hur han utvecklas som person och får upp sina perspektiv om personer och livet. När han träffar Elizabeth ställs alla hans fördomar på prov och han kan inte hjälpa att falla för det som han tittat blint på innan. När Elizabeth träffat Mr. Darcey råkar hon hamna i det som hon personligen inte tror på och inser med tiden att Mr. Darcey inte är så som hon tror att han är. Han lojalitet till sin bäste vän Mr. Bingley och sin älskade lilla syster. 
 
Både Elizabeth och Darcey får lära sig som sagt mycket om livet efter att de mött varandra. De börjar se livet från andra perspektiv och inte värdesätta livet utifrån fördomar i styrkan av sin stolthet. En intressant och humoristisk stigning på utvecklingen av sina sätt att se på livet, hur de ändrar det synesättet efter flera olika händelser samtidigt som känslorna hettar till mellan Darcey och Elizabeth. Filmen gör det bara ännu bättre! Älskar filmen jätte mycket. Mycket mer än vad jag tycker om boken faktiskt. En klassiker värd att läsa, värd att se!
 
 
Boken får: ♥♥♥
 
 
 
Darcey, austen, bennet, class, elizabeth, jane, love, money, prejudice, pride, social, status, true, wealth,