Hej, jag är en shopaholic
Årets andra stora bokköp som med lättnad kom fram samtidigt! Så dumt av mig att verkligen inte tänkta ordentligt innan jag skickade iväg beställningen. Var tvungen att beställa en separat beställning tio minuter efter för att jag missat en bok. Vips så var en annan bok tvungen att slinka med för att utnyttja gratis frakt. Ibland är gränserna till gratisfrakt bara så banal, fast jag förstår ju behovet. Jag inväntar det sista paketet som egentligen är endast en bok. Beställde den från Bokus några dagar efter men den borde hamna direkt i min brevlåda så det borde inte påverka min lathet till större del...
 
Månaden har flytit på, inte så många inlägg lades upp men bättre än när jag inte publicerade något alls. Dels har jag även läst mycket för att jag har kommit tillbaka till rutinen att läsa lite innan jag lägger mig. Och så självklart för att man inte vill tenta plugga sina andra feta lexikons vars deadline närmar sig alltmer. Så passande att jag har fiskat hem så många böcker. Att man alltid gör såhär innan tentor. 
 
 
 
bookhaul
 The evolution of Mara Dyer
Michelle Hodkin
Andra boken i serien Mara Dyer trilogin.
 
The nature of jade
Deb Caletti
 
Finale
Becca Fitzpatrick
Fjärde och sista boken i Hush hush serien.
 
Insurgent + Allegiant
Veronica Roth
Andra och sista boken i Divergent serien.
 
Sever
Lauren Destefano
Tredje och sista boken i The Chemical garden serien. 
 
 
Majoriteten av böckerna som jag köpt är för det mesta avslutande böcker i serier jag har läst längst med åren. Finale skulle ha avslutats redan i början av förra året men det blev inte av eftersom jag väntade på rätt storlek och att priset skulle sänkas. Lika så med Sever.
 
För några dagar sedan satte jag och pillade på html grejen för hemsidan och hittade en widget som tillåter en kontinuelig uppdatering av vad jag gör i Goodreads! Fiffigt men jag pillar och funderar fortfarande på vilken shelf och hur många böcker jag vill ska synas. Jag vill ju inte att det ska vara så upprepande med det jag lägger upp och det som jag dagligen uppdaterar genom Goodreads. För mycket godheter att bestämma sig för. Trevlig läsning allihop! Jag behöver lunch nu.
 
 
 
bookhaul, mars, summaries,
throneofglass
 
 
Throne of Glass - Sarah J. Maas
Throne of glass series #1
 
Celaena Saradothien hämtas från ett av landets mest brutala slavkamp efter rykten om hennes brutala förmåga att mörda folk. Hon rekryteras till kungens kamp om att hitta sin kungliga mördare. Alla deltagare har sin egen välgörare från kungens styrelse. Som ett löfte för att Celaena ska ställa upp som kungens kämpe utlovar han henne frihet efter hon fullbordat sin uppgift och framförallt vinna tävlingen. Kungens försvarsledare Chaol och Celaena bestämmer för att låta henne porträttera som den sköra och flickiga deltagaren, den enda kvinnliga i hela tävlingen. 
 
Celaena anar fort att något inte stämmer med deltagarna, en efter en dör och Celaenas tur närmar sig.
 
Hon börjar samtidigt dra sig mot den stilige kronprinsen Dorian som själv visar ett stort intresse. Trots det kan hon inte undvika att känna att Chaol förstår henne mer. 
 
Betyg: ♥♥♥♥
 
 
throneofglass
 
Throne of midnight - Sarah J. Maas 
Throne of glass #2
 
Celaena överlevde det värsta och nu följer år av att följa kungens order om att mörda de rebeller som är emot hans planer. Celaena själv är inte lika lojal mot kronan, hon själv bär på en mörk hemlighet som kan kosta henne livet. 
 
Att bryta sig genom Chaols hjärta är inte det enda Celaena lyckats göra utan lite av hans bakgrund kryper sakta fram. Att hålla sin familj och bakgrund fungerar inte länge eftersom Chaols far besöker landet, för att träffa kungen men även i hopp om att hämta tillbaka sin son.
 
I hemlighet strävar hon efter att lösa den mystiska gåtan bakom kungens agenda och efter en tragisk händelse måste Celaena släppa allt hon älskar och tror på för att kämpa för rättvisa.
 
 
Betyg: ♥♥♥♥♥
 
Det har alltid funnits något som fått mig att tycka att det fattas något i vissa bra böcker som nästan når full betyg. Men efter åtanke så tänkte jag, det spelar ingen roll längre eftersom helheten och detaljerna var så bra. 
 
Jag hittade den här boken när jag bläddrade bland massa eböcker och jag blev väldigt facinerad över berättelsen och framförallt hur bra skrivet den är. Likaså för den andra boken. De är så bra berättade att det förtjänar mina fem hjärtan. Inget mer om det, det är sällan jag ger eböcker full pott!

Bortsätt från att jag tycker att Dorian är lika bra som Chaol så njöt jag av berättelseutvecklingen. Det fick mig att undra över vem av dem som är den riktiga första manliga karaktär. I första boken var Dorian det, i den andra Chaol. Låt oss säga att jag är glad att Celaena är den enda kvinnliga huvudkaraktären! 

 
 
  
assassin, celaena, chaol, crown, dorian, maas, midnight, sarah,
mara dyer
 
 - The unbecoming of Mara Dyer -
Michelle Hodkin
 
Mara vaknar upp på sjukhuset och har inget minne av vad som har hänt innan dess. Bästa vännen Rachel är borta, likaså Claire och pojkvännen Jude överlevde inte olyckan, vilket Mara gjort utan större skador. Mara inser att något måste vara utom det normala. 
 
Mara och hennes familj väljer att flytta till en ny stad för att låta Mara börja om på nytt i hopp om att få tillbaka minnena från olyckan. Men Mara kan inte med ro börja om. Hon börjar se sina döda vänner och levande personers död innan det hänt. Och så visar skolans mest attraktivaste kille Noah Shaw ett stort intresse för Mara. Är han verkligen intresserad av Mara eller har han en dold agenda bakom det hela?
 
 
 
 
Jag väntade rätt länge på att få läsa den här boken, sisådär sen förra året må jag tro. Beställde äntligen hem den när jag skickade iväg min nyårsbeställning men det var inte den första boken jag plockade upp för att läsa. Det sprattlade verkligen till av förväntan eftersom jag har hört bra grejer om boken och jag måste få medge, är inte omslaget härlig? Genial.
 
Den visade sig inte vara så bra som mina förväntningar. Jag hade hoppats på mykcket mer spänning och händelser och det fick jag nästan inte. Den överskodliga känslan över hela läsprocessen var tom... mer vet jag inte hur jag ska förklara det. Det kändes som om jag hela tiden läste om hur frustrerad Mara var över sina visioner och hur hon försöker komma till ro med sitt nya liv och sin familjs omställning efter efter olyckan. 
 
Jag ser klara tecken på att författaren har planerat att det ska vara en serie. Det är endast sådana här böcker som jag ser samma mönster med tomhet och liknande. Vissa andra böcker har en mer fylligare, denna har tyvärr inte det så jätte bra var den inte. Men omslagsserien är jag såld på! 
 
Betyg: ♥♥♥
 
  
 
 
 
Shaw, amnesia, dark, david, death, dyer, love, mara, mars, noah, supernatural, unbecoming,