Viveka Sten - I natt är du död & Calia Read - Unravel
 
Detta brukar inte ske men ändå gör det. För varje år beställer jag en stor omgång av böcker (förra inlägget) och därefter tar det rätt många veckor innan jag köper nytt. Då är det enstaka böcker det handlar om. Nu är det samma men allt oftare och så pass nära inpå. Jag känner hur det luktar om en ny beställning rätt snart. Jag undrar om det här är eftereffekten av att hålla sig ifrån allt köpande. Förrän man vet om det köper man en massa, en "belöning" för att man har lyckats hållla sig från shopping. Värsta jojo-effekten måste jag erkänna. Allt pluggande gör ju det hela bara värre!
 
 
 
bookhaul,
 
 
Jag gick fram till kassan på Åhlens och skulle betala för mina Viveka Sten böcker som var på rea. Först knappade hon in fel så att ordinariepriset räknades, sedan sa hon något som fick mig att le stort inombords. Bara om hon visste tänkte jag när jag gick därifrån. "Hoppas att du får en trevlig höstläsning!". På två böcker? Mitt creeper-leende kröp fram. 
 
Nu är de här! Efter drygt en vecka så har årets mega beställning kommit till min ägo och ja den var inte direkt lätt att bära hem. Drygt 4 kilo och bara paperbacks. Inte sådär jätte tung men inga som helst vanligheter att beställa hem 4 kg böcker. Min enda farhåga med den här högen är att jag förmodligen inte kommer läsa alla, vilket jag avskyr. I min första stora bokköp fanns det ett par böcker jag än idag inte läst. Det är lite synd men intresset har inte funnits. Kanske i framtiden, fortsätter jag tänka. Det hjälper inte heller att det är otroligt mycket att göra i skolan att jag bara hinner läsa några få sidor om nätterna. Om ens det! HinneOtroligtast sova nu för tiden. Jag har fått offra en halvtimmes sömn varje natt för att läsa. Nu blir det ett temporärt uppehåll med jobbet så att läsa på tåget upphör också.
 
Låt oss titta närmre på den 4kg tunga bokhögen! Först ut har vi, som tidigare nämnt, Viveka Stens I stundens hetta (femte) och I farans riktning (sjätte) i kriminalserien Morden i Sandhamn, min absolut svenska favoriter. Falk klarar jag inte av men Sandhamn smälter jag för. Däremot är det här som sagt femte och sjätte delen, jag är lite osäker om jag ska läsa dem eller vänta tills jag har beställt andra, tredje och fjärde först. Det är ingen brådska men lite sugen är jag på att läsa dem! Det var så länge sedan jag läste första boken. Måste ha varit för fyra eller fem år sedan. 
 
Näst på listan är den efterlängtade författarinnan Rainbow Rowels böcker Fangirl och Attachment. Jag fastnade för Attachment först och jag har hört jätte många positiva kommentarer om fangirl så jag var bara tvungen att beställa den med. 
 
Vi har fortsättningen av Brodi Ashtons serie Everneath Everbound. Jag är lika förväntansfull att få fortsätta den serien! Ytterligare en forsättning är Emily Griffins Something blue. Denna sommar blev jag helt beroende av filmen Something borrowed som jag tidigare har sett, men det var något speciellt i den som fick mig att spela filmen flera gånger i veckan. Helt besatt att jag nu gärna vill ge första boken en till chans. Problemet är att den förmodligen är hos syrran. Inom kort kommer hon köra över en låda med böcker och jag håller tummarna för att den finns med i lådan! Det är en till som jag väldigt gärna ska finnas i lådan också, Den jag vill ha är en lite typisk odramatisk vuxen bok som jag har läst om flera gånger. 
 
I samma bana som inte riktigt enligt plan, Me before you och It felt like a kiss har vi A hundred pieces of me av Lucy Dillon. Ytterligare singel böcker har jag plockat med Across the universe av Seth Revis. Av en slump hittade jag Stolen av Lucy Christopher. En intressant bok som många läsare refererar till Stockholm syndromet. Jag har tidigare hört folk använda sig av pheneomenet men aldrig riktigt förstått begreppet. Men den här har tydligen fått Michael L. Pritz Awards för överlägsenhet inom Unga vuxna kategorin. På en mer positiv sida av genren Unga vuxna har vi This is what happy looks like av Jennifer E. Smith. En lite temporäraktig typ som påminner mig mycket om The nature of Jade, Thirteen reasons why, Such a rush, Sarah Dessens böcker och många fler.
 
Och så har vi ett glatt återseende av if I stay av Gayle Forman. Första gången jag läste den var första året på gymnasiet till en läsuppgift i engelska. Otrolig bra bok som nu även finns ute som film på biografer. Jag skulle vanligtvis inte beställa böcker med dess respektive film framsida men den här var rätt så vacker så jag kunde inte låta bli att inte göra det. Nu får jag stå ut med att andra boken i serien på min bokhylla är i orginal framsida och värst av allt i hardcover. Av samma författare plockade jag med just one day. 
 
Avslutningsvis har vi Gone girl som hade biopremiär förra fredagen. Jag hade ingen som helst aning om att den handlade om ett försvinnande och potentiellt mord förrän trailern irriterande nog poppade upp som reklam på Youtube. Jag har hört så mycket om boken sedan tidigare men det är nu som jag stannat upp och lyssnat på vad den verkligen handlar om. 
 
Eftersom jag började med en svensk serie avslutar jag sjävlklart med en svensk bok! Det är inte alls lik mig att läsa svenska böcker eftersom jag föredrar det engelska språket när det handlar om skönlitteratur. På senaste tiden har jag börjat värma upp för svenska böcker och för något år sedan såg jag Denis Rudbergs Bara tre kan leka så. Hon är även delförfattare till Inte riktigt enligt plan så jag hoppas på att det är lika intressant skrivet. Jag kan inte vänta tills En enda natt av Simona Ahrnstedt blir billigare, eller om jag önskar mig den som julklapp. 
 
Med vilken ska man börja med? Nästa dilemma blir att hitta en plats för alla böcker på min redan överfulla bokhylla. Och så flyttar man om någon månad...
 
bookhaul,
Här är man igen, en månad senare, med lite gott och blandat. Skolan är igång med dunder och brak. Har inte varit så här ängslig av skolarbeten sedan...aldrig. Kan inte vänta tills allt är över, 8 månader kvar och jag är klar. Håller tummarna!
 
Jag äntligen skickat iväg den efterlängtade och årliga bokbeställningen. Nu kommer den kanske lite olägligt eftersom jag flyttar igen om drygt en och en halv månad. Dem tyngsta flyttlådorna var faktiskt mina böcker, även om jag hade delat upp dem i flera olika lådor. Blir väl lite mer utspridning till nästa flytt. Jag måste även lösa bokhylleproblemet också, finns ingen plats kvar. Saknar min andra smala bokhylla hos modern min. Bara om den fick följa med. Nu är nästan varje hyllplan rena Tetris spelbanan.
 
I väntan på att Adlibris skickar min beställning har jag sedan sommaren lånat böcker från biblioteket. Bara idag skulle jag, som i uppdrag, lämna en bok men jag kom ut med två nya. I väskan hade jag redan en annan som jag för tillfället läser, så fullpackat blev det! Nu känns det även som om jag har en deadline på att läsa klart böckerna för annars blir det förseningsavgift! Däremot känner jag lite ånger eftersom det är så mycket skolmaterial som måste läsas, rapporter och uppsatset att skrivas samt test studier att genomföra. Hur hinner man med allt egentligen?
 
Scarlet - Marissa Meyer
Clockwork prince - Cassandra Clare
The Assassin's blade - Sarah J. Maas
The pledge - Kimberly Derting
 
Lästa:
Shadow of the mark - Leigh Fallon
Inte riktigt enligt plan - Denise Rudberg & Hugo Rehnberg
Entwined with you - Sylvia Day
On the fence - Kasie West
Loosing it - Cora Carmack
His hired girlfriend - Alexia Praks
Bound - Kira Saito