Var ska jag ens börja? Att det är galet hur jag läste klart resterande 70% av boken på en dag, samtidigt som jag hann städa och vandra runt stan samma dag? Kanske inte, jag har gjort det förr.
 
Jag hade verkligen inte förväntat mig det som spelade sig ut i boken. Egentligen hade jag ingen riktig logisk förklaring till hur boken verkligen skulle vara. Jag hade trott att det bara handlade om hur samhället reagerar på ett misstänkt mord eller kidnappning av statens mest eftertraktade hemmafru. Hennes försvinnande blev plötsligt landets mest uppmärksamma händelse. De är inga kändisar till att börja med så fundersam blev jag då staden visade en sådan stor intresse för fallet. Fick mig att undra vilket tråkigt liv de måste leva om något så vanligt blev så stort. Som sagt, de är inget kändispar.
 
Boken fick även mig att börja undra hur trovärdig är de oskyldiga? Det är på tok läskigt hur många man kan övertyga med hjälp av mannipulation och hemskt smidiga planer. Det var nästan så att jag vände mig om ryggen när jag närmade mig slutet på boken. Det var galet! SOm om jag snart själv blev en psykopat. Det här går inte, jag måste ha en roligare och på tok kortare bok om jag ska vara vid sinnet resterande av utmaningen. Funderar på om jag ens ska se filmen nu när jag är färdig. Det var det som fick mig att ens vilja läsa boken från början.
 
Denna bok bockar av följande punkter i läsutmaningen samt är den 2:a avklarade:
 
 • A book with more than 500 pages
 • A book that became a movie
 • A book by a female author
 • A book set in a different country (USA)
 • A nonfiction book
 • A book that scares you
 • A book with antonyms in the title (gone)
 • A book by an author you've never read before
 
 
Flynn, Gillian, Gone, adult, framing, girl, hunter, husband, kidnap, missing, psychology, sick, treasure, wife,
 
I förra inlägget introducerade jag utmaningen som jag kommer att följa denna år. Igår natt stannade jag omedvetet uppe till 4 på morgonen, vilket fick mig att inte alls vakna när jag skulle, och läste färdigt den bok som jag plockade fram för läsning. Amy Zhang är en ung författare som slog igenom med sin bok Falling into place som handlar om en ung tonårstjej som kör medvetet ner sin bil över ett stup. Många i hennes stad tror att det var en olycka men genom boken progression får vi läsa det som händer framtill olyckan och efteråt. 
 
Liz är den populära tjejen på skolan som alla avgudar. Det är inget Liz önskar sig, det råkar bara vara så. Veckor, dagar även minuter innan hon låter sin bil köra över stupet reflekterar hon över alla sina hemska handlingar, mot sig själv och mot alla andra i hennes omgivning. Hon har byggt upp en fasad som alla blint tror är den sanna hon. Så när hon modigt försöker söka hjälp förstår inte hennes vänner att hon inte mår bra. Inte heller hennes egen mor förstår när Liz till och med ordagrant ringer henne och säger att hon inte mår bra.
 
Zhangs skrivande är inte riktad till att få oss att tro att Liz är någon hjälte, att hon kan ursäktas för att ha mobbat andra elever, bara för att hon har valt att begå självmord. Planen var misslyckad, legandes i intensiven, kämpande för sitt liv sitter hela skolan och hennes mamma utanför i korridoren och ber för att hon ska kämpa sig igenom det värsta. Liz ville inte fortsätta leva efter att ha slitit sig själv innifrån. Man förstod att hon fortfarande inte ville det när hennes hjärta flera gånger slutade slå. Hon var en sådan dålig person som agerade dåligt men tyckte det motsatta inombords. Hon gjorde aldrig något åt det men ändå var allas värld i tusen bitar när hon valde att låta det dåliga inflytandet i deras liv försvinna. Varför kommer vi nog aldrig få veta. 
 
Jag hoppas att vi kan ta nytta av detta. Att inte blunda när någon i vår omgivning visar någon form av depression eller självmordstankar. Att bry sig och ta det på allvar kan göra mycket, det kan rädda liv.
 
Denna bok uppfyller utmaningarna:
 • A book written by someone under 30
 • A book by a female author
 • A book set in a different country (USA)
 • A book based entirly on its cover
 • A book set in High School
 • A book by an author you've never read before
 • A book with antonyms in the title (falling)
7 punkter avbockade och 43 kvar! Och så har vi Goodreads utmaningen och där har jag 99 böcker kvar att läsa under året. 
 
Hej!
 
Så jag gick runt min gamla födelseort med min bästa kompis, så som vi alltid  brukar göra varje nyår, och titta förskräkt på alla fyrverkerier. Som däremot inte syntes så bra måste jag tilläga, alltför mycket rök, felriktade raketer och is på vägarna fick blicken att vandra i panik. 
 
Mot slutet, en timme efter det gamla årets avgång, visade min bästis en bild på en lista som hon nyligen hade laddat ner. Jag blev genast upprymd och kunde inte vänta att starta utmaningen som listan utfärde. Listan är för lång för att inkludera i inlägget och en bild är påtal för stor för att ens låta texten rama in bilden!
 
Många av punkterna i listan ser jag redan nu framför mig, vilka böcker som uppfyller dem men jag har farhågor. Tänk om jag tröttnat på böckerna jag läst redan innan? Jag måste tänka igenom valen noga inför dem. En av punkterna är att läsa en vinnare av Pulitzer's prize. Typiskt att min sista bok för 2014 var just en vinnare av det priset... Läste färdigt den 31 december, kan det vara mer passande. Innan jag ens börjat med utmaningen har jag tankar om att fuska! Så ska det inte vara, jag ska hitta en intressant bok från listan av vinnare. 
 
Bortom listan så har jag även startat igång min första Goodreads utmaning! Som mitt första år sätter jag ribban på 100 böcker! En rätt så hög utmaning men jag har hopp. Om jag lyckas uppfylla listan ovanför har jag redan halva utmaningen på 50 böcker färdigt! Då har jag 50 "valfria" böcker att välja mellan. Det ska bli spännande!
 
Gott nytt år!