Nicholas Sparks är världskänd för sina romantiska och tragiska romaner. A walk to remember är en av de böcker som först blev omgjord till film med Mandy More och Shane West i huvudrollerna.
 
  *VARNING, boken kan ha en annan följd än vad det som skrivs under. Bokens delar finns inte längre kvar i mitt minne, bara filmens.*
 
 
 
 
 A walk to remember - Nicholas Sparks
 
Langdon Carter går på high school och är skolans mest populäraste kille. Efter skolans bal drar Langdon och hans gäng iväg en förstaårselev till en damm för att dra ett spratt på pojken. Invigningen blir en katastrof och Langdon försöker rädda honom och komma undan men polisen hinner ikapp.
 
Som straff från skolan, för att undvika avstängning, måste Langdon städa med vaktmästaren efter skolan samt aktivt delta i skolaktivteter som Langdon aldrig skulle ha gjort i vanliga fall och volentera på läxhjälp. Under aktiviteterna möter han på prestens dotter Jamie Sullivan. En religiös, tystlåten och genuin tjej som ställer upp för samhället mot alla odds. Langdon blir facinerad men även irriterad på Jamie som inte verkar bry sig om hur andra ser på henne. Det får Langdon att öppna sina ögon och börja tro på sig själv och inte på hur andra tycker om en. Langdon börjar inse sitt dåliga umgänge som inte skulle leda honom någon vart i livet. Han börjar falla för Jamie, något som hon inte anade och verkligen inte vill att han skulle. Trots det kan Jamie inte hämma sina egna känslor men hennes hemlighet hotar deras förhållande. En hemlighet som Langdon inte kan acceptera.
 
 
Jag såg filem för jätte många år sedan och det var inte förrän ett par år senare som jag läste boken. Visste inte vid den tiden då att filmen var baserad på en bok. Lånade den på biblioteket och läse den rätt fort men måste säga att jag är djupt missnöjd med den. Oavsett hur bra filmen nu än var så skulle jag aldrig ha valt att titta på filmen om jag hade läst boken först. Skulle ha trott att filmen var lika dålig. 
 
Boken var inte sådär hemsk men den var dålig till skillnad från filmen. Den kändes platt, ingenting hände verkligen i den lilla småstaden de bodde i. Känslorna och händelserna var inte heller någon gnistra i dem. Den var helt enkelt platt bara. Boken är typsik en bok som bara handlar om budskapet och inte om händelserna i boken. De leder upp till budskapet men de var bara så tråkiga... Se på filmen, den är mycket bättre.
 
 
Boken får: ♥♥
 
 
 
 
 
 
a walk, believe, cancer, faith, friendship, jamie, landon, love, nicholas, play, religion, remember, sparks, story, to, true,

Kommentera

Publiceras ej