Of Poseidon (Syrena Legacy #1) - Anna Banks
 
Galen är en syrenisk prins (sjöjungfru) som är ambasadör för människorna under havet i sin värld. Hans uppdrag är att hålla reda på människorna så att de inte upptäcker hans värld men även så att de inte utrotar fiskarter och orsakar naturkatastrofer i vatten. 
 
Det går rykten om att en speciell person uppe på land kan kommunicera med fiskar. Galen ger sig iväg på uppdraget att hitta personen som kan vara nyckeln till att förena två riken, Poseidons rike och Tritons rike. Efter en incident sen hundra år tillbaka har lett till ett tyst krig mellan rikena. Ett krig som väntar på att en av dem simmar fel.  
 
Ledtrådar dras till Floridas kuster och Galen fäster blicken på en blek tjej med skinande blekt hår och fängslande ögonfärg. Däremot räcker egenskaperna inte till. Hon har ingen aning om att Galen är en sjöjungfru, något som alla av hans art kan identifiera på mindre än en sekund. Galen är redo att vända sig om och fortsätta men ett plötsligt spel om liv och död drar Galen tillbaka. Galen bestämmer sig för att följa henne och ta reda på varför hon bär på syreniska egenskaper men är klart och tydligt inte en sjöjungfru. 
 
Emma befinner sig i Florida med sin bästa kompis Chole för att tillbringa sommaren ute på stranden och njuta av värmen. Precis innan Emma och Chloe hoppar i vattnet för att surfa snubblar Emma och ramlar på en oemotståndlig snygg och välbyggd kille. Emma skäms och försöker skynda sig därifrån men stoppas av Chloes smarta mun. När Emma ursäktar sig själv för att ha ramlat på honom drar hon Chloe äntligen till vattnet för att surfa. På de djupa grunderna försvinner Chloe plötsligt från ytan och Emma dyker ner för att dra upp Chloe som blir neddragen av en haj. Emma försöker med all sin makt dra tillbaka sin kompis men hon vet mycket väl att Chloe inte går att rädda. Hon vädjar till hajen om att släppa Chloe och hajen gör något som Emma inte kan tro på, hajen tittar rakt i hennes ögon och simmar iväg.
 
 
Jag hade lite tvivel om denna serie eftersom de flesta eböcker jag "ramlar" över brukar inte vara i samma nivå som vanliga böcker. Den här boken hade mixade recensioner inne på Goodreads men i genomsnitt hade den rätt så höga betyg. Jag tror att min Goodreads flöde sorterar recensionerna lite konstigt. Jag brukar alltid se dem negativa högst upp. Mysko...
 
Den var hur som helst rätt bra! Väldigt bra uppbyggnad, bra miljöbeskrivning som maskerar det supernaturliga i den mänskliga världen fint. Språket har jag inte mycket att säga om eftersom det såg rätt bra ut. Karaktärerna var inte heller omogna eller irriterande på något vis. Deras reaktioner och beteenden var helt normala. Det enda som kan vara något som brukar störa mig ibland är att Galen är super rik över vatten, förmodligen också super rik under vatten också eftersom han är en prins, men det kändes för... enkelt. På grund av hans tillgångar var det enkelt för karkatärerna att strossa runt och göra vad de ville. Däremot vet jag inte om historien skulle kanske vara lika bra om det var så att Galen inte hade tillgång till så mycket pengar. Hur som helst spelar det ingen roll eftersom det inte är en viktig grej. 
 
"But my strategy only works for so long before Galen and his succulent lips creep back into my thoughts. He's like the club remix of a song I already hated, one that I couldn't get out of my head the first time around. One that plays over and over and over." - Emma, Of poseidon.
 
Boken lästes inne på min ibook men den finns tryckt i fysiska exemplarer också. CDON, Bokus, Adlibris och Bokia har den på sin näthandel. Nästa del, Of Triton finns också ute i bokhandel.
 
Boken får: ♥♥♥♥♥
 
 
 
  
YA, anna, banks, blue, emma, galen, love, mermaids, of poseidon, series, triton, truce, war, water,

Kommentera

Publiceras ej