Fated skriven av Alyson Noel som också är författare av bokserien The Immortals.
 
Fated (The soul Seekers #1) - Alyson Noël 
 
Daire är en 16 år gammal tjej som lever tillsammans med sin mamma Jennika på konstant resande fot på grund av moderns uppdrag som frilans makeup artist till kända Hollywood filmer. Daire tror att hennes liv är som alla andra vanliga ungdomar när det plötsligt får en vända och Daire får ett okontrollerat vredesutbrott när hon är ute med ett av Hollywoods heta tonårsskådis Vane. Andar, varelser och vilda djur jagar och skriker efter henne med öronbedövande skrik men det är bara Daire som ser dem, inte Vane eller annat folk ute på Marrockos gator. Daire drogas ned av läkare och plötsligt får Jennika ett oväntat telefonsamtal från Daires farmor Paloma. Paloma ber Jennika att lämna Daire hos henne i New Mexico så att hon kan hjälpa henne. Jennika vägrar eftersom Paloma väljer att dyker upp nu efter 16 år av tysnad, inte ett tecken från henne sen Daires pappa Django dog. 
 
Valet mellan att låta Daire skrivas in på mentalsjukhus eller att skicka henne till New Mexico blir inte svårt för Jennika. På väg till New Mexico blickar vi in i ett av Daires upprepande drömmar. Hon är i famnen om trygga armar, isblåa ögon tittar rakt in hennes och svart långt hår hänger från hans huvud. Plötsligt dör pojken i hennes armar. 
 
 
Jennika verkar vara som alla mammor, överbeskyddande men det är förståeligt eftersom hon har varit en ensamstående mamma och på resande fot också. Efter att ha blivit gravid med Daire vid 16 års ålder har hon lyckats bygga upp en kariär som hjälper och försörjer båda två. Jennika är lite för sträng och överbeskyddande för min smak och speciellt för denna bok eftersom resten av elementen i boken kunde inte balansera ut hennes styrka. Hennes motsatta är farmor Paloma men inte ens hon kunde tämja henne. Paloma hade helt andra roller att spela i boken och det lämnar Jennika en bördande roll. 
 
Dace, pojken som dog i Daires armar i hennes dröm visar sig lite längre in boken. Även han verkar inte vara fullbordad som karaktär eftersom hans andra halva är Cade. Dace kommer att spela en stor roll i Daires liv men  Alyson Noël har valt att inte inkludera honom så himla mycket alls, mer av Cade i denna bok. Mindre än vad man hade velat. På så sätt så är fokuset helt på Daire och det gjorde att boken blev långdraget, ensidigt och trist. 
 
Daire har en väldigt ensidig personlighet. Eftersom hon har vuxit upp en rörlig miljö har hon byggt upp uppfattning om att en sådan livsstil som hennes är sättet att leva. Hon har inget annat att jämföra med vilket gör hennes nya liv hos Paloma en aningen svår att sätta sig in i. Hon är rebellisk och trotsig, typsika drag för tonåringar som inte vet vad de vill med livet eller vem deras personliga jag är. Daire genomgår en snabb och säker karaktärsutveckling. Där har vi en positiv grej! Förmodligen den näst enda...
 
Boken är den första i Soul seekers serien och ligger på omkring standard 350 sidor och är skriven på engelska.
 
Boken får i sin helhet: ♥♥
 
Alyson, Dace, Darie, English, Noel, YA, fated, lila, marrocko, newmexico, purple, supernatural,

Kommentera

Publiceras ej