Först ut i min nya blogg blir den attraktiva och utseendemessigt "flickiga" boken The book of tomorrow skriven av Cecilia Ahern, även författare till bästsäljaren PS, I love you!

 

 

http://faceplantreview.wordpress.com/2011/05/21/the-book-of-tomorrow-by-cecelia-ahern/

The Book of Tomorrow - Cecilia Ahern

 

Tamara Goodwin är en ung tjej i tonåren som vuxit upp i glamor och rikedom. Allt hon pekar på får hon på ett knäppslag. Hela Tamars värld vänds upp och ner när hennes kära far begår självmord och lämnar Tamara och hennes mamma i enorma skulder och sorg. Tamara måste nu lämna hennes lyxiga hus, vänner och sitt glamorösa liv och flytta ut till landet där morbrodern Arthur och hans konstiga, OCD och mystiska fru Rosaleen bor. Under Rosaleens tak går allt under hennes befall. Tamara saknar sin mamma som fallit djupt in i depression efter makens död--hon saknar stöd och sin egen möjlighet att få sörja. Inte nog med det vet inte Tamara hur hon ska hantera sitt nya liv, rastlösheten, sorgen och omgivningen tömmer livslusten ur henne.

 

En dag stannar en bil-bibliotet ute på gatan och Tamara har inget annat för sig än att ta en titt in i bilen. Djupt in bland hundratals böcker hittar Tamara en gammal läderbunden dagbok. Inte långt in i dagboken börjar Tamara bli förvirrad. Inläggen är skriven i hennes egen handstil och är daterade i den kommande dagens datum. Något som kommer att vända Tamaras liv ytterligare ett sväng. 

 

I stora drag gillade jag den här boken. Den var tyvärr ingen bok som fick mig att spendera de närmaste 4 dagarna efter jag hade läst klart den på vad hela historien berättade för mig. Det var besvikelse som drog mig undan. Jag hade stora förhoppningar på den stora sanningen. Varför kunde Tamara läsa om sin egen framtid? Varför fick hon möjligheten att välja om hon ville ändra på det eller inte? Jag ska vara ärlig och skriva att jag faktiskt inte minns vad den stora grejen var, jag minns inte sanningen bakom varför dagboken var som den var. Men jag tror att jag har en aning om historien omkring dagboken. Se där ja, där har vi något!

 

Rosaleen, vad blir hon för Tamara? morbrorsfru, finns det ett namn för den positionen? Hur som helst så var hennes karaktär otrolig... konstig! Jag som läsare vågade nästan inte slarvigt läsa stycken utan att hon skulle helt magiskt skälla ut mig i nästa för att hon är så bestämd, ordningsfull och ren. Hennes motsatta är då självklart Tamaras morbror Arthur, han gillar jag! formodligen den enda i boken jag kände mig säker och bekväm med. Tyvärr syntes han inte så mycket men jag hade hoppats på att han hade tyglat Rosaleen lite mer och engagerat sig i att hjälpa sin syster mer än vad Rosaleen gjorde. Han är trots allt släkt med henne. Kvinnan var ju som en rena levande bur.

 

Ahern gjorde ett fenomenalt arbete i att få läsare som mig att känna dem mest önskade känslorna. Känslomanipulation kallar jag det! Det kändes som om jag svävade över Tamara. I min lilla sfär var det soligt och varmt medan i Tamaras värd under mig var det grått, kallt och blött. Ändå kändes det som om jag såg det genom sommarminnen. En talang som lyckas svepa läsarna, synd bara att sanningen visade sig inte var tillfredsställande alls.

 

Boken får: ♥ ♥ ♥

 

Ahern, Cecilia, English, YA, pink, the book of tomorrow,

Kommentera

Publiceras ej