Vi följer Ellie som lever livet med ett drömjobb på en exklusiv konstgalleri följd av älskande vänner och familj. Mer kan hon inte önska sig. Men i ett felfritt liv gömmer sig alltid små taggar, Ellie har pappa-problem. Sedan Ellie var tre månader har hon aldrig träffat sin pappa, aldrig hört av honom och aldrig fått ett födelsedagskort. Hon har inte träffat honom men han finns överallt, den världskände rockstjärnan Billy Kay visar sig vara hennes pappa. 
 
När Ellie tror att det är som bäst vänder hennes liv upp och ner. En ex stjäl en låda med bevis om att Billy Kay är hennes biologiska pappa, en låda som Ellie inte hade räknat med skulle förstöra allt. När hemska lögner och gamla minnen trycks online och på skvallerblaskor blir Ellie förföljd av reportrar som kannibalistiska myggor. I hennes mystiska räddning träder plötsligt Billy Kays advokat David Gold in för att hantera problemet. Hantera problemet som i att hantera Ellie. Båda känner genast en dragningskraft till varandra men David finns egentligen bara i hennes liv för att få henne ur Billy Kays kändisliv. En process som försvåras då de olägligt faller för varandra.
 
Åh kära London romaner, varför är det så uppenbarligt i skrivstilen vart du kommer ifrån? Jag känner det bara, visualiserar och förstår genast. Det var den enda nackdelen med boken. Jag såg genast en tydlig skillnad till amerikansk baserade romaner som tenderar innehålla mer avslappnade/vardaliga stycken än den proffesionella engelska stilen. Jag kan egentligen inte sätte fingret på vad det är som skiljer dem åt.
 
Det var även svårt, nu i eftertanke, att förstå huvudbudskapet med boken. Handlade det om att komma ur sitt skal och vara självständig på samma gång? Trots förvirringen kan jag inte motsåt att säga att det ändå var en härlig bok att läsa. Allt från omslaget till flashbacken där man får läsa om hur allt började från Ellies mammas perspektiv, till David Golds stilige skepnad och Ellies galna dock lugna liv. Jag måste få fram att jag har inte känt mig så berörd, empatisk mot någon till jag såg hur Ellie blev nästan trakasserad av reportrarna och media. Be strong girl, we're here for you.
 

Kommentera

Publiceras ej