I hjärtat av 1920-talet blomstrar nätterna i Long Island med glamorösa och galna fester hos den store Gatsby. Hela New York finns på plats men ingen är bjuden förutom en; Nick Carraway. Ingen har förr sett Mr. Gatsby. Många säger att han är en prins, en mördare eller ett påhitt. Ingen vet ansiktet på den rike festvärden.
 
Mr. Gatsby finns plötsligt bredvid hans sida. En chock som Nick genast ber om ursäkt för. Han hade hela tiden trott att Mr. Gatsby var en tjock, ful och rik gubbe som hade oändligt med pengar att slänga bort på meningslösa fester och banala husrenoveringar. Istället stod en ung och stilig miljonär framför honom. Men Mr. Gatsbys intentioner visar sig rikta mot en speciell person som står Nick mycket nära; hans kusin Daisy som bor tvärs över sjön. En vacker kvinna som Gatsby träffade och blev kär i fem år tidigare. Ingen vet varför de separerades men Gatsby vill göra allt för att få tillbaka Daisy, om det nu så kräver större fester eller hjälp från Nick.
 
En oemotståndlig historia som fängslar en med den tidslösa 20-talet. Musiken, modet och livsglädjen följer en genom berättelsen om en ung mans vilja, trohet och längtan att få återförena med sin första och trogna kärlek. Hennes glädje är hans första prioritet och inget annat får stå i vägen. Men allt ska göras på rätt sätt, hur grym och otrogen världen må vara. 
 
Den senaste filmversionen speglade en enorm härlig bild av deras liv. Allt passade in och framhävde Mr. Gatsbys karaktär väl. Hans roliga och nästan patetiska personlighetsdrag fick en att brasa ut i skratt. Mötet med Daisy efter fem år var klockren. Hur älskande han såg på henne under den första flashbacken, Leonardo Dicaprio kunde inte ha gjort det bättre. Värd en Oscar bara där för den scenen. Carey Mulligan passade perfekt i rollen som Daisy och det mest förvånande och perfekta rollsättningen var Elisabeth Debicki som Daisys bästa vännina Jordan Baker. 
Ingen ånger över att Dvd:n köptes hem. Dock lite besviken över kvalitéen, blueray skulle vara pricket över i:et. 

Kommentera

Publiceras ej