throneofglass
 
 
Throne of Glass - Sarah J. Maas
Throne of glass series #1
 
Celaena Saradothien hämtas från ett av landets mest brutala slavkamp efter rykten om hennes brutala förmåga att mörda folk. Hon rekryteras till kungens kamp om att hitta sin kungliga mördare. Alla deltagare har sin egen välgörare från kungens styrelse. Som ett löfte för att Celaena ska ställa upp som kungens kämpe utlovar han henne frihet efter hon fullbordat sin uppgift och framförallt vinna tävlingen. Kungens försvarsledare Chaol och Celaena bestämmer för att låta henne porträttera som den sköra och flickiga deltagaren, den enda kvinnliga i hela tävlingen. 
 
Celaena anar fort att något inte stämmer med deltagarna, en efter en dör och Celaenas tur närmar sig.
 
Hon börjar samtidigt dra sig mot den stilige kronprinsen Dorian som själv visar ett stort intresse. Trots det kan hon inte undvika att känna att Chaol förstår henne mer. 
 
Betyg: ♥♥♥♥
 
 
throneofglass
 
Throne of midnight - Sarah J. Maas 
Throne of glass #2
 
Celaena överlevde det värsta och nu följer år av att följa kungens order om att mörda de rebeller som är emot hans planer. Celaena själv är inte lika lojal mot kronan, hon själv bär på en mörk hemlighet som kan kosta henne livet. 
 
Att bryta sig genom Chaols hjärta är inte det enda Celaena lyckats göra utan lite av hans bakgrund kryper sakta fram. Att hålla sin familj och bakgrund fungerar inte länge eftersom Chaols far besöker landet, för att träffa kungen men även i hopp om att hämta tillbaka sin son.
 
I hemlighet strävar hon efter att lösa den mystiska gåtan bakom kungens agenda och efter en tragisk händelse måste Celaena släppa allt hon älskar och tror på för att kämpa för rättvisa.
 
 
Betyg: ♥♥♥♥♥
 
Det har alltid funnits något som fått mig att tycka att det fattas något i vissa bra böcker som nästan når full betyg. Men efter åtanke så tänkte jag, det spelar ingen roll längre eftersom helheten och detaljerna var så bra. 
 
Jag hittade den här boken när jag bläddrade bland massa eböcker och jag blev väldigt facinerad över berättelsen och framförallt hur bra skrivet den är. Likaså för den andra boken. De är så bra berättade att det förtjänar mina fem hjärtan. Inget mer om det, det är sällan jag ger eböcker full pott!

Bortsätt från att jag tycker att Dorian är lika bra som Chaol så njöt jag av berättelseutvecklingen. Det fick mig att undra över vem av dem som är den riktiga första manliga karaktär. I första boken var Dorian det, i den andra Chaol. Låt oss säga att jag är glad att Celaena är den enda kvinnliga huvudkaraktären! 

 
 
  
assassin, celaena, chaol, crown, dorian, maas, midnight, sarah,

Kommentera

Publiceras ej