Det är inte tills nu, i den sista boken i Lauren Destefanos serie The Chemical garden som jag äntligen googlade upp betydelsen av titeln. Sever: att skära något i två delar, detach. Det är inte förrän nu som jag förstår innebörden, hur väl titeln kopplas till den äventyr vi rider med i boken.
 
Rhine har klarat sig från sin tid som bortgift och fängslad i glamor. Hon har även lyckats överleva tiden utanför slottet, där grymhet och orättvisa existerar som luft. Hopp är ett dödligt vapen. En tunn tråd som nära klipps av då Rhines utseende hotar hennes överlevnad. Som en unik tvilling, med egenskapen av två olika ögonfärger, hoppas den äldre genretaionen hitta ett botemedel mot en mystisk virus som avlider alla kvinnor när de fyller 20 år och män vid 25 år. Förklaringen till varför Rhine och hennes tvillingbror kan vara ett svar till ett botemedel sätter deras liv på spel. En gåta som deras mördade föräldrar hade svaret till. Nu måste de hålla ihop oavsett vad. Frågan är om de kan hitta tillbaka till varandra. 
 
Det var en blandning, vi befinner oss i den familjära hemma atmosfären samtidigt som vi slungas ut till den grymma världen utanför murarna. Vi möter orättvisor och ilska över val som vi hade hoppats på ta en annan väg. Rhine har ätervänt till Linden och Cicely men hon har inga intentioner på att stanna länge. Linden vägrar konfrontera sanningen. Hur kan hans far vara så hemsk som hans fruar beskrivningar? Hans far som hela tiden velat Linden väl. Det läsarna inte får förvarningar om är den sorg och smärta Linden kommer att genomgå under hela boken. Ens egen vilja och dröm kommer i kostnad av en annan persons känslor. #we<3youLinden
 
Rhine kändes som en väldigt defensiv person som hela tiden inte riktigt visste vad hon ville. Att hitta hennes tvillingbror var det enda som fick hennes roll att gå framåt. Hennes huvudmål redan från början när allting började för två böcker sedan. Jag kunde inte hjälpa att känna ilska mot hennes tvivelhet. Jag kände inte heller att hon hade rätten att känna avundsjuka mot Linden och Cicely när hon valde att skära sig loss från äktenskapet. Hon var Lindens första fru. Hon hade hans hjärta. Hon hade hans allt. 
love, sacrifice, war,