Jag hade samlat nya krafter inför nästa bok då Gone Girl var en riktig tung och intensiv bok att beta sig igenom. Jag hade valt ut en bok för min tredje bok men mitt under morgon timmarna på kontoret trillade ett väldigt intressant email in på min inkorg. En författare hade kontaktat mig och ville att jag gärna skulle läsa första boken i hennes trilogi A beautiful Fate. Cat Mann erbjöd sig att skicka de tre första böckerna i serien i gengäld för min uppriktiga åsikt. 
 
Så ivrig som jag var stannade jag upp med att läsa min bok och kastade mig över denna. Trots detta hade jag tvivel. Jag visste innerst inne att denna serie skulle vara som alla andra om jag ska vara uppriktig. En stark och modig tjej vid namn Ava Baio som har hela världen på hennes axlar. Förlorar sin mamma och måste bo med sin egocentriska mormor I Kalifornien. Hon träffar en oemotståndlig kille, Ari Alexander, i samma ålder på ett av landets mest prestigefyllda internatskola och dragningskraften var starkare än två magneter. Denna bok grundar sig i den grekiska mytologin, med Athropos i huvudrollen. Det måste ha varit detta som fick mig att vara intresserad, om inte så hade jag aldrig fortsatt läsa vidare med nästa del. Ingen annan har riktigt använt sig av den delen av grekisk mytologi. Alla ställer sig bakom Herkules, gudarna och Satan. Ingen, verkligen ingen har tänkt på Athropos, Klotho och Lachesis. Vilken potential. Nackdelen är bara att storyn alltid måste bli så mörk när det kommer till triot.
 
In mot slutet vaknade jag till liv och började inse att något skulle gå åt fel håll. Slutet var oehört unikt, uppfriskande och samtidigt så spännande! Varje detalj som beskrevs av det som hände; utmärkande och berörande. Det var väldigt äckliga scener med blod och tortyr. Bok en kunde inte ha slutat på en bättre sida. Det som fick mig att tro annorlunda var hur de som karaktärer började utveckla mot något jag inte riktigt trodde på var realistiskt.
 
Jag ligger fortfarande på andra boken och för att vara ärlig så vet jag inte om jag kommer klara av att läsa tredje boken. Vi får hoppas på att det vänder sig,
 
Avklarade punkter:
  • A book with nonhuman characters (decendents from greek gods)
  • A book by a female author
  • A book set in a different country (USA, France, London, Greece)
  • A book based entirely on its cover
  • A book set in High school
  • A book by an author you've never read before